
Aštrūs kiaušinienės pusryčiai su avokadu
Kaip gimė šis receptas?
Šie pusryčiai – puikus būdas pradėti dieną energingai! Tai greitas, sotus ir truputį pikantiškas patiekalas, kuris pažadins jūsų skonio receptorius ir suteiks geros nuotaikos visai dienai. Tobula, kai norisi kažko daugiau nei tik paprastos kiaušinienės.

Ko mums reikia?
- 🥚 4 vnt. kiaušinių
- 🥛 50 ml pieno
- 🥑 1 vnt. avokado
- 🌶️ 1 vnt. „Well Done Green Jalapeno“
- 🍅 2 v. š. salsos
- 🔥 1 a. š. „Sriracha“ padažo (arba pagal skonį)
- 🥫 1 a. š. „Heinz Ketchup“ (patiekimui)
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
- 🧈 Šlakelis aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais. (Nebijokite plakti energingai, kad kiaušinienė būtų puresnė!).
- Jalapeno pipirą smulkiai supjaustykite, avokadą nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Supilkite išplaktus kiaušinius ir kepkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol kiaušinienė taps norimos konsistencijos.
- Į kiaušinienę įmaišykite smulkintą jalapeno pipirą ir salsą. Kepkite dar minutę, kol viskas gerai įkais.
- Paruoštą kiaušinienę patiekite lėkštėse, ant viršaus uždėkite avokado kubelius.
- Apšlakstykite „Sriracha“ padažu ir „Heinz Ketchup“ (arba tiesiog pastatykite ant stalo, kad kiekvienas pasiimtų pagal poreikį). Skanaus!
Patarimai 🎭
- Nepersistenkite su aitriaisiais pipirais, jei nemėgstate labai aštriai – geriau mažiau, o po to pridėti daugiau pagal skonį.
- Avokadą rinkitės prinokusį, bet ne pernelyg minkštą – jis turėtų būti švelniai elastingas paspaudus.
- Jei norite dar sočiau, patiekite kiaušinienę su skrudinta duona arba tortilijomis.
- Sriracha padažą galite pakeisti bet kokiu kitu mėgstamu aitriuoju padažu, jei norisi kitokio skonio natos.
- Norėdami subtilesnio skonio, pieną galite pakeisti „Alpro Coco & Almond“ gėrimu.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50