
Gaivinantis Arbūzas su Feta
Kaip gimė šis receptas?
Pasiruoškite saulės pliūpsniui su šiuo gaivinančiu arbūzo ir fetos patiekalu! 🍉✨ Šis ypač gaivus užkandis – tai nuostabus saldaus arbūzo, sūrios fetos ir aštraus laimo sulčių šokis, viskas sujungta su šviežių mėtų šnabždesiu. Jį pagaminti be galo lengva ir jis puikiai tinka karštai dienai, lengvam užkandžiui ar tiesiog nuotaikai pakelti. Jūsų skonio receptoriai Jums padėkos!

Ko mums reikia?
- 🍉 500g arbūzo be sėklų, supjaustyto 2.5 cm kubeliais
- 🧀 150g fetos sūrio, sutrupinto arba supjaustyto kubeliais
- 🌿 1/4 puodelio šviežių mėtų lapelių, stambiai sukapotų
- 🍋 1 valgomasis šaukštas šviežių laimo sulčių
- 🫒 1 arbatinis šaukštelis ypač tyro alyvuogių aliejaus 🟢
- 🧂 Žiupsnelis jūros druskos (pagal skonį)
- ⚫️ Žiupsnelis juodųjų pipirų (šviežiai maltų, pagal skonį)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Dideliame dubenyje švelniai sumaišykite kubeliais pjaustytą arbūzą ir sutrupintą fetos sūrį.
- Į dubenį įdėkite šviežius mėtų lapelius.
- Užpilkite šviežiomis laimo sultimis ir, jei naudojate, ypač tyru alyvuogių aliejumi.
- Pagardinkite žiupsneliu jūros druskos ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Prieskonius derinkite pagal savo skonį.
- Švelniai sumaišykite visus ingredientus, kol gerai susijungs. Būkite atsargūs, kad nesutraiškytumėte arbūzo.
- Patiekite iš karto arba atšaldykite šaldytuve 15-20 minučių prieš patiekiant, kad būtų kuo gaiviausias.
Patarimai 🎭
- 🧊 Kad būtų dar gaiviau, supjaustykite arbūzą kubeliais ir atšaldykite šaldytuve bent 30 minučių prieš patiekiant.
- 🌿 Nebijokite mėtų! Jų šviežias aromatas išties pakelia šio patiekalo skonį.
- 🌶️ Netikėtam aštrumui, prieš patiekiant užberkite žiupsnelį aitriųjų paprikų dribsnių ant salotų.
- ✨ Balzamiko glazūros lašelis gali suteikti dar vieną rafinuoto skonio sluoksnį.
- 🍴 Patiekite su mažomis šakutėmis arba dantų krapštukais, kad būtų lengviau valgyti vakarėlio metu.
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50