Suvalgyk.lt Logo
Kreminių pomidorų gnocchi su šviežia mocarela ir bazilikais, arti, keptuvėje, paruošti valgyti.

Gnocchi su Kreminiu Pomidorų Padažu ir Mocarela

Kaip gimė šis receptas?

Sveiki, maisto gaminimo virtuozai! 🥳 Turime jūsų parūpintus, galinguosius gnocchi, o kadangi biudžetas „karališkas“, tai ne tik makaronus virsim – sukursime prabangų, kreminį, pomidorų bučiniu paliestą šedevrą, nuo kurio jūsų skonio receptoriai uždainuos operą! 🎶 Pasiruoškite patiekalui, kuris toks geras, kad gali paprašyti karūnos ir mažo skeptro. Tuos nuolankius gnocchi paversime VIP žvaigždėmis su sapnišku padažu ir prabangia šviežia mocarela. Pasiruoškite grynai palaimai! ✨

Gnocchi su Kreminiu Pomidorų Padažu ir Mocarela

Ko mums reikia?

  • 🥔 500g šviežių bulvių gnocchi
  • 🫒 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 🧅 1/2 mažo raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 🧄 2 skiltelės česnako, smulkinto
  • 🥫 400g konservuotų smulkintų pomidorų (geros kokybės!)
  • 🥛 100ml riebios grietinėlės
  • 🌿 1/4 puodelio šviežių baziliko lapelių, suplėšytų arba supjaustytų
  • 🧀 125g šviežios mocarelos rutuliuko, suplėšyto kąsnio dydžio gabalėliais
  • 🧂 Druskos pagal skonį
  • 🌶️ Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Parmezano sūris patiekimui (Neprivaloma) 🟢
  • Džiovinti saulėje pomidorai, smulkinti (Neprivaloma) 🟢
  • Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (Neprivaloma) 🟢
Gnocchi su Kreminiu Pomidorų Padažu ir Mocarela

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  • Sudėkite smulkintą raudonąjį svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps permatomas, apie 3-4 minutes.
  • Įmaišykite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasklis kvapas, stengdamiesi neprideginti.
  • Supilkite smulkintus pomidorus ir leiskite jiems švelniai užvirti. Virkite 5-7 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  • Kol padažas verda, išvirkite gnocchi pagal pakuotės nurodymus. Paprastai tai reiškia virimą pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių, apie 2-3 minutes. Gerai nupilkite vandenį.
  • Sumažinkite ugnį iki žemos, tada įmaišykite riebią grietinėlę į pomidorų padažą. Gerai išmaišykite, kol viskas susijungs ir įkais.
  • Švelniai sudėkite išvirtus gnocchi į padažą, pamaišykite, kad tolygiai pasidengtų.
  • Įmaišykite šviežius baziliko lapelius. Jei naudojate džiovintus saulėje pomidorus ar aitriųjų paprikų dribsnius, dėkite juos dabar.
  • Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite suplėšytus šviežios mocarelos gabalėlius. Likęs karštis juos švelniai ištirpins į tąsias skanėsto saleles.
  • Pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Patiekite nedelsiant, papuošę Parmezano sūriu, jei norite.
Gnocchi su Kreminiu Pomidorų Padažu ir Mocarela

Patarimai 🎭

💡 Pro Patarimai:

  • 🍝 Nevirkite per daug gnocchi vienu metu – jie gražiau apskrus ir neprilips. Jei reikia, virkite per kelis kartus!
  • 🍅 Norėdami dar sodresnio padažo, prieš dėdami į keptuvę, pakepinkite vyšninius pomidorus su trupučiu alyvuogių aliejaus. Jie sprogs nuo skonio! 💥
  • 🌿 Jei liko baziliko, galite jo įpilti į alyvuogių aliejų, švelniai pašildydami – puikiai tinka užpilti ant viršaus, kad gautumėte papildomo aromato! ✨

O kaip su pinigais? 💸

EUR 8.75

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!