
Gnocchi su Kreminiu Pomidorų Padažu ir Mocarela
Kaip gimė šis receptas?
Sveiki, maisto gaminimo virtuozai! 🥳 Turime jūsų parūpintus, galinguosius gnocchi, o kadangi biudžetas „karališkas“, tai ne tik makaronus virsim – sukursime prabangų, kreminį, pomidorų bučiniu paliestą šedevrą, nuo kurio jūsų skonio receptoriai uždainuos operą! 🎶 Pasiruoškite patiekalui, kuris toks geras, kad gali paprašyti karūnos ir mažo skeptro. Tuos nuolankius gnocchi paversime VIP žvaigždėmis su sapnišku padažu ir prabangia šviežia mocarela. Pasiruoškite grynai palaimai! ✨

Ko mums reikia?
- 🥔 500g šviežių bulvių gnocchi
- 🫒 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 🧅 1/2 mažo raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
- 🧄 2 skiltelės česnako, smulkinto
- 🥫 400g konservuotų smulkintų pomidorų (geros kokybės!)
- 🥛 100ml riebios grietinėlės
- 🌿 1/4 puodelio šviežių baziliko lapelių, suplėšytų arba supjaustytų
- 🧀 125g šviežios mocarelos rutuliuko, suplėšyto kąsnio dydžio gabalėliais
- 🧂 Druskos pagal skonį
- 🌶️ Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Parmezano sūris patiekimui (Neprivaloma) 🟢
- Džiovinti saulėje pomidorai, smulkinti (Neprivaloma) 🟢
- Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (Neprivaloma) 🟢
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite smulkintą raudonąjį svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps permatomas, apie 3-4 minutes.
- Įmaišykite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasklis kvapas, stengdamiesi neprideginti.
- Supilkite smulkintus pomidorus ir leiskite jiems švelniai užvirti. Virkite 5-7 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės.
- Kol padažas verda, išvirkite gnocchi pagal pakuotės nurodymus. Paprastai tai reiškia virimą pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių, apie 2-3 minutes. Gerai nupilkite vandenį.
- Sumažinkite ugnį iki žemos, tada įmaišykite riebią grietinėlę į pomidorų padažą. Gerai išmaišykite, kol viskas susijungs ir įkais.
- Švelniai sudėkite išvirtus gnocchi į padažą, pamaišykite, kad tolygiai pasidengtų.
- Įmaišykite šviežius baziliko lapelius. Jei naudojate džiovintus saulėje pomidorus ar aitriųjų paprikų dribsnius, dėkite juos dabar.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite suplėšytus šviežios mocarelos gabalėlius. Likęs karštis juos švelniai ištirpins į tąsias skanėsto saleles.
- Pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Patiekite nedelsiant, papuošę Parmezano sūriu, jei norite.
Patarimai 🎭
💡 Pro Patarimai:
- 🍝 Nevirkite per daug gnocchi vienu metu – jie gražiau apskrus ir neprilips. Jei reikia, virkite per kelis kartus!
- 🍅 Norėdami dar sodresnio padažo, prieš dėdami į keptuvę, pakepinkite vyšninius pomidorus su trupučiu alyvuogių aliejaus. Jie sprogs nuo skonio! 💥
- 🌿 Jei liko baziliko, galite jo įpilti į alyvuogių aliejų, švelniai pašildydami – puikiai tinka užpilti ant viršaus, kad gautumėte papildomo aromato! ✨
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.75