
Greitas sumuštinių tortas su saliamiu ir marinuotomis daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis sumuštinių tortas – puikus būdas panaudoti šaldytuve rastus ingredientus ir nustebinti šeimą ar draugus be didelių pastangų. Sluoksniai duonos, kreminis padažas ir gausus įdaras sukuria sotų ir spalvingą patiekalą, kuris atrodo daug įspūdingiau, nei reikalauja darbo! Tai tarsi sumuštinis, apsimetęs gimtadienio tortu – kam gi nepatiks?

Ko mums reikia?
- 🍞 8 dideli sumuštinių duonos lapeliai
- 🥓 150 g saliamio (arba kitos rūkytos mėsos)
- 🥚 3 virti kiaušiniai
- 🥒 100 g marinuotų agurkėlių
- 🥕 50 g marinuotų daržovių (pvz., morkų, paprikų)
- 🥄 4 v.š. majonezo
- 🥣 3 v.š. grietinės (arba natūralaus jogurto)
- 🍅 1 v.š. kečupo
- 🧂 Pagal skonį druskos ir pipirų
- 🌿 Šviežių žalumynų papuošimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Virtus kiaušinius ir marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustykite. Saliamį supjaustykite plonais griežinėliais arba kubeliais.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite majonezą, grietinę (arba jogurtą), kečupą, druską ir pipirus. Tai bus jūsų padažas.
- Paimkite keturis sumuštinių duonos lapelius ir suguldykite juos vieną šalia kito ant didelės lėkštės arba pjaustymo lentos, kad gautumėte stačiakampį. Gausiai aptepkite juos padažu.
- Ant pirmojo duonos sluoksnio tolygiai paskirstykite smulkintus kiaušinius ir marinuotas daržoves (pvz., morkas).
- Uždenkite dar keturiais duonos lapeliais, aptepkite padažu ir ant viršaus išdėliokite smulkintus marinuotus agurkėlius bei saliamį. (Nesijaudinkite, jei šonai atrodo netvarkingai, juos dar „paslėpsime“).
- Uždenkite paskutiniu duonos sluoksniu ir visą torto paviršių bei šonus gausiai aptepkite likusiu padažu. Papuoškite šviežiais žalumynais ir saliamio gabalėliais, jei liko.
- Pastatykite sumuštinių tortą į šaldytuvą bent valandai (geriausia 2-3 valandoms), kad sustingtų ir skoniai susilietų. Pjaustykite storomis riekelėmis ir mėgaukitės!
Patarimai 🎭
- Sumuštinių tortą geriausia paruošti iš anksto (bent 2-3 valandas) ir leisti jam pastovėti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir duona suminkštėtų.
- Prieš tepant padažą ant duonos, apipjaukite duonos pluteles, kad tortas būtų tvarkingesnis ir lengviau valgomų kraštų.
- Jei neturite saliamio, galite naudoti kitą mėgstamą virtą mėsą ar net keptą vištienos filė (likučius!).
- Šalia patiekite šviežių pomidorų griežinėlius ar salotų lapus, kad suteiktumėte gaivos.
- Nepagailėkite majonezo ir grietinės/jogurto mišinio – kuo drėgnesnis tortas, tuo skaniau!
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50