
Kalakutienos ir Grybų Gaivios Salotos
Kaip gimė šis receptas?
Pasiruoškite skonių fiestai su šiomis nuostabiomis Kalakutienos ir Grybų Gaiviomis Salotomis! 🦃🥕🥒🍄 Tai gyvybingi, sotūs pietūs, kuriuose susijungia sultinga kalakutiena, žemiški grybai, traškūs agurkai ir saldžios morkos, viskas sumaišyta su lengvu, gaiviu padažu. Puikiai tinka įtemptai dienai, kai reikia maistingo, skanaus pastiprinimo!

Ko mums reikia?
- 🦃 300g liesos kalakutienos filė, supjaustytos kubeliais
- 🍄 200g šviežių pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
- 🥕 2 vidutinės morkos, supjaustytos juostelėmis arba sutarkuotos
- 🥒 1 didelis agurkas, be sėklų, supjaustytas kubeliais
- 🧅 1/2 mažo raudonojo svogūno, plonai supjaustyto
- 🫒 3 valg. š. alyvuogių aliejaus, padalinto
- 🍋 2 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 🍯 1 arb. š. Dižono garstyčių
- 🌿 1/2 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 🧂 Žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 🥬 100g įvairių salotų lapų (pasirinktinai, patiekimui)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės-stiprios ugnies. Suberkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol apskrus ir iškeps, maždaug 5-7 minutes. Išimkite kalakutieną iš keptuvės ir atidėkite.
- Į tą pačią keptuvę įpilkite dar vieną valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite supjaustytus grybus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos ir suminkštės, maždaug 4-6 minutes. Išimkite grybus iš keptuvės ir atidėkite kartu su kalakutiena.
- Dideliame dubenyje sumaišykite supjaustytas morkas, kubeliais pjaustytą agurką ir plonai supjaustytą raudonąjį svogūną.
- Mažame dubenėlyje sumaišykite likusį 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, šviežias citrinos sultis, Dižono garstyčias ir džiovintą raudonėlį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
- Į dubenį su daržovėmis suberkite iškeptą kalakutieną ir grybus. Užpilkite padažu ant ingredientų ir švelniai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų.
- Patiekite iš karto, pasirinktinai ant šviežių, įvairių salotų lapų.
Patarimai 🎭
- Papildomam traškumui, lengvai paskrudinkite šiek tiek saulėgrąžų ar moliūgų sėklų ir pabarstykite jas ant salotų prieš pat patiekiant.
- Jei mėgstate šiltas salotas, patiekite virtą kalakutieną ir grybus šiltus ant šaltų daržovių.
- Koreguokite citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus kiekį padaže pagal savo skonį: daugiau citrinos – papildomam rūgštumui, daugiau aliejaus – sodresniam skoniui.
- Šios salotos puikiai tinka ruošiant maistą iš anksto! Laikykite padažą atskirai ir įpilkite prieš pat valgymą, kad daržovės netaptų per daug minkštos.
- Eksperimentuokite su šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais ar petražolėmis padaže, kad gautumėte papildomą skonio sluoksnį.
O kaip su pinigais? 💸
EUR 11.50