Suvalgyk.lt Logo
Stambus auksinės rudos spalvos, sūrio „Croque Monsieur“ su ištirpusiu Emmental sūriu ir béchamel padažu vaizdas.

Karališkasis Emmental ir Prosciutto Croque Monsieur

Kaip gimė šis receptas?

Pasilepinkite karališkais pietumis su šiuo prabangiu „Croque Monsieur“! 👑 Klasikinį prancūzišką skrudintą sūrio sumuštinį perkeliame į naują lygį, praturtindami jį šlovingu tarkuotu Emmental sūriu ir plonai pjaustytu Prosciutto kumpiu, visa tai maudydami burnoje tirpstančiame béchamel padaže. Jis sūrus, kreminis, traškus – gryna sumuštinių tobulybė, tinkanti karaliui ar karalienei! ✨

Karališkasis Emmental ir Prosciutto Croque Monsieur

Ko mums reikia?

  • 🧀 150g tarkuoto Emmental sūrio
  • 🍞 8 riekelės briošės arba geros kokybės baltos duonos
  • 🍖 100g plonai pjaustyto Prosciutto kumpio
  • 🧈 50g nesūdyto sviesto
  • 🌾 50g kvietinių miltų
  • 🥛 500ml pašildyto pieno (3,2% riebumo)
  • 🧂 ½ a. š. druskos
  • 🌶️ ¼ a. š. juodųjų pipirų
  • 🌰 Žiupsnelis muskato riešuto
  • Dižono garstyčios 🟢
Karališkasis Emmental ir Prosciutto Croque Monsieur

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Paruoškite béchamel padažą: prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir nuolat plakite 1-2 minutes, kol susidarys vientisa pasta (roux).
  • Palaipsniui, po truputį, įplakite pašildytą pieną, užtikrindami, kad neliktų jokių gumuliukų. Plakite toliau, kol padažas sutirštės ir aplips šaukšto nugarėlę. Tai turėtų užtrukti apie 5-7 minutes.
  • Béchamel padažą pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir žiupsneliu muskato. Nuimkite nuo ugnies.
  • Šiek tiek paskrudinkite duonos riekeles skrudintuve arba keptuvėje minutę ar dvi, kol taps šiek tiek auksinės. Tai padės išvengti permirkimo.
  • Ant kepimo skardos išdėliokite 4 paskrudintos duonos riekeles. Kiekvieną riekelę plonai aptepkite Dižono garstyčiomis, jei naudojate.
  • Ant šių 4 riekelių tolygiai paskirstykite pusę tarkuoto Emmental sūrio.
  • Ant sūrio tolygiai išdėliokite Prosciutto kumpio riekeles.
  • Uždenkite likusiomis 4 duonos riekelėmis, švelniai paspausdami.
  • Gausiai aptepkite béchamel padažu kiekvieno sumuštinio viršų, užtikrindami gerą padengimą.
  • Ant béchamel padažo tolygiai užberkite likusį tarkuotą Emmental sūrį.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių arba kol sūris išsilydys, ims burbuliuoti ir taps auksinės rudos spalvos, o duonos kraštai bus traškūs.
  • Patiekite nedelsiant ir mėgaukitės savo karališku gardėsiu!
Karališkasis Emmental ir Prosciutto Croque Monsieur

Patarimai 🎭

  • 🧈 Norėdami išgauti ypač sodrų skonį, sviestą béchamel padažui šiek tiek parudinkite prieš suberdami miltus.
  • 🔪 Dantyta peilio geležtė geriausiai tinka traškiam sumuštinio paviršiui pjaustyti, jo nesutraiškant.
  • 🌿 Papuoškite šviežiais laiškiniais česnakais arba petražolėmis, kad suteiktumėte spalvos ir gaivos.
  • ❄️ Sumuštinius galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Viršutinį béchamel padažą ir sūrį uždėkite prieš pat kepimą.
  • 🧀 Nebijokite Emmental sūrio – kuo daugiau sūrio, tuo geriau jis išsilydys ir skonis bus sodresnis!

O kaip su pinigais? 💸

EUR 18.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!