Suvalgyk.lt Logo
Sodrus, tamsiai raudonas lietuviškų barščių su rūkytais karkomis ir kukuliais dubuo, papuoštas grietine ir šviežiais krapais.

Karališkieji lietuviški barščiai su rūkytais karkomis ir kukuliais

Kaip gimė šis receptas?

Pasiruoškite karališkam banketui su šiais prabangiais lietuviškais barščiais! 👑 Klasikinį barščių receptą pakelsime į naujas aukštumas, ilgai troškindami aromatingas rūkytas kiaulienos karkas ir pridedami švelnius, pikantiškus kukulius iš maltos mėsos. Ši sodri, ryški sriuba – širdį džiuginantis šedevras, puikiai tinkantis ištaigingiems pietums, po kurių visi jausis tikrai karališkai. Tai saldžių, žemiškų burokėlių, švelnių daržovių ir dūmo skonio simfonija, susijungianti viename didingame puode.

Karališkieji lietuviški barščiai su rūkytais karkomis ir kukuliais

Ko mums reikia?

  • 🍖 1 kg rūkytų kiaulienos karkų
  • 🥩 500g kiaulienos ir jautienos faršo
  • 🧅 1 didelis svogūnas, smulkintas
  • 🥕 2 vidutinės morkos, tarkuotos
  • 🥔 3 vidutiniai bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
  • 💜 3 vidutiniai burokėliai, nulupti ir tarkuoti
  • 🥬 400g baltagūžio kopūsto, smulkinto
  • 🧄 3 skiltelės česnako, smulkinto
  • 🥫 3 valg. š. pomidorų pastos
  • 💧 3 litrai vandens arba jautienos sultinio
  • 🌿 1 arb. š. džiovintų lauro lapų
  • 🧂 0.5 arb. š. juodųjų pipirų grūdelių
  • 🧂 Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 🫒 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 🥛 200g grietinės, patiekimui
  • 🌿 Šviežių krapų arba petražolių, papuošimui
Karališkieji lietuviški barščiai su rūkytais karkomis ir kukuliais

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Kruopščiai nuplaukite rūkytas kiaulienos karkas. Dėkite jas į didelį puodą su 3 litrais vandens arba sultinio, lauro lapais ir pipirų grūdeliais. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 1.5–2 valandas, arba kol mėsa suminkštės ir lengvai atsiskirs nuo kaulo. Nugriebkite putas, jei atsiranda.
  • Kol karkos verda, paruoškite kukulius. Maltą mėsą pagardinkite druska ir pipirais. Suformuokite mažus, kąsnio dydžio kukulius (apie 2-3 cm skersmens).
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. augalinio aliejaus ant vidutinės-stiprios ugnies. Partijomis apskrudinkite kukulius iki auksinės spalvos iš visų pusių. Atidėkite į šalį.
  • Kai karkos iškeps, atsargiai išimkite jas iš puodo ir atidėkite šiek tiek atvėsti. Sultinį perkoškite per smulkų sietelį į kitą puodą, išmesdami lauro lapus ir pipirų grūdelius.
  • Nuo karkų nuimkite mėsą, išmesdami odą, kaulus ar riebalų perteklių. Mėsą atidėkite į šalį.
  • Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte kukulius, įkaitinkite likusį 1 valg. š. augalinio aliejaus. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 5 minutes. Sudėkite tarkuotas morkas ir toliau kepkite dar 5-7 minutes, kol suminkštės.
  • Įmaišykite tarkuotus burokėlius ir pomidorų pastą kartu su daržovėmis. Kepkite 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol burokėliai pradės minkštėti ir gilės spalva.
  • Į perkoštą sultinį sudėkite supjaustytas bulves ir užvirkite. Virkite 10 minučių.
  • Į puodą su bulvėmis sudėkite keptų daržovių mišinį ir smulkintus kopūstus. Toliau virkite dar 10-15 minučių, arba kol visos daržovės suminkštės.
  • Į barščius įmaišykite apskrudintus kukulius, smulkintą karkos mėsą ir smulkintą česnaką. Virkite dar 5-10 minučių, kad susimaišytų skoniai ir kukuliai būtų visiškai išvirę.
  • Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite skonį druska ir pipirais. Norėdami daugiau rūgštumo, galite įpilti šlakelį acto ar citrinos sulčių.
  • Karštus barščius supilstykite į dubenėlius. Patiekite su gausiu grietinės šaukštu ir pabarstykite šviežiais krapais ar petražolėmis.
Karališkieji lietuviški barščiai su rūkytais karkomis ir kukuliais

Patarimai 🎭

  • Kad sultinys būtų dar sodresnis, rūkytas karkas prieš virinimą galite šiek tiek paskrudinti.
  • Burokėlius visada dėkite į pabaigą arba švelniai troškinkite, kad išsaugotumėte jų ryškią spalvą.
  • Kepdami kukulius, neperpildykite keptuvės; jei reikia, kepkite per kelis kartus, kad gerai apskrustų.
  • Rūgštumą reguliuokite įpildami šlakelį acto ar citrinos sulčių, pagal savo skonį.
  • Patiekite karštus su šaukštu šviežios grietinės ir pabarstykite šviežiais krapais ar petražolėmis.

O kaip su pinigais? 💸

EUR 25.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!