
Kefyro blynai su šokoladu
Kaip gimė šis receptas?
Šie purūs ir lengvi kefyro blynai – puikus būdas pradėti dieną. Vos keli ingredientai, šiek tiek meilės ir pusryčių stalas atrodys karališkai, nors piniginė ir nenukentės! Niekas nemėgsta pirmadienio ryto, bet skanūs blynai gali tai pakeisti.

Ko mums reikia?
- 🥛 500 ml kefyro
- 🥚 2 dideli kiaušiniai
- 🍚 300 g kvietinių miltų
- 🥄 2 v. š. cukraus
- 🧂 Žiupsnelis druskos
- 🍫 50 g juodojo šokolado (arba pieniško, pagal skonį)
- 🧈 Šiek tiek aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Dideliame dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinius, cukrų ir druską (maišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų).
- Palaipsniui įmaišykite miltus, kol gausite tirštą, vientisą tešlą be gumuliukų (nepermaišykite, kad blynai būtų purūs).
- Šokoladą smulkiai sukapokite arba sutarkuokite.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies.
- Supilkite tešlos po vieną šaukštą į keptuvę, formuodami apvalius blynelius. Ant kiekvieno blynelio užberkite šiek tiek smulkinto šokolado.
- Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai pagels ir iškeps viduje (kol pasirodys burbuliukai ant viršaus, tada verskite).
- Patiekite šiltus su mėgstamu priedu arba tiesiog vienus, kol dar šokoladas švelniai tirpsta (nepabėkite per toli nuo virtuvės, kol jie šyla!).
Patarimai 🎭
- Nepermaišykite tešlos – kuo mažiau maišote, tuo puresni blynai išeis.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai gražiai iškeptų ir nepridegtų.
- Patiekite su šviežiomis uogomis ar uogiene, jei norisi dar daugiau saldumo.
- Jei norite sotesnių blynų, į tešlą galite įmaišyti tarkuoto obuolio ar banano.
- Prieš kepdami kiekvieną blyną, galite į keptuvę įdėti gabalėlį šokolado – jis gražiai ištirps viduje.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50