
Keptos bulvės su kiaušiniais
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikra klasika, paprastas, bet sotus ir skanus. Kai reikia greitų ir gardžių pietų, keptos bulvės su kiaušiniais visada išgelbės. Jos primena mamos virtuvę ir suteikia jaukumo.

Ko mums reikia?
- 🥔 500 g bulvių
- 🥚 4 dideli kiaušiniai
- 🧅 1 nedidelis svogūnas
- 🌿 Švieži žalumynai (krapai, petražolės)
- 🧂 Druska pagal skonį
- 🌶️ Pipirai pagal skonį
- 🧈 2 valg. š. aliejaus (arba sviesto)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Nuplaukite bulves ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite bulves ir kepkite maišydami apie 15-20 minučių, kol taps minkštos ir apskrus.
- Įdėkite smulkintą svogūną į keptuvę su bulvėmis ir kepkite dar 3-5 minutes, kol svogūnas suminkštės ir pagels.
- Pabarstykite druska ir pipirais. Tuomet ant bulvių įmuškite kiaušinius. Galite juos palikti nepjaustytus, kad keptų kaip kiaušinienė, arba išmaišyti (nesijaudinkite, jie tikrai nesiginčys!).
- Kepkite, kol kiaušiniai pasieks norimą konsistenciją – jei norite skystesnio trynio, kepkite trumpiau. Jei norite visiškai iškepusių kiaušinių, uždenkite keptuvę dangčiu porai minučių.
- Nuimkite nuo ugnies, pabarstykite smulkintais šviežiais žalumynais ir patiekite iškart. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Bulves galite virti su lupena, tuomet jos bus dar aromatingesnės. Tik nepamirškite jas gerai nuplauti!
- Jei norite sodresnio skonio, pabaigoje galite įberti šiek tiek tarkuoto sūrio.
- Prieš kepant kiaušinius, įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir neprikeptų.
- Negailėkite šviežių žalumynų – svogūnų laiškai, krapai ar petražolės suteiks patiekalui gaivumo ir spalvų.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50