Suvalgyk.lt Logo
Keptos bulvės su lašiniais ir apskrudusiomis morkomis bei svogūnais, pabarstytos šviežiais krapais.

Keptos bulvės su lašiniais ir daržovėmis

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – tikra klasika, kai norisi kažko sočiau ir, atvirai pasakius, labai gardaus. Tai puikus būdas paversti paprastus ingredientus į jaukų ir šildantį patiekalą, tinkantį tiek pietums, tiek vėlyviems pusryčiams. Greita, paprasta ir visada pataiko į dešimtuką!

Keptos bulvės su lašiniais ir daržovėmis

Ko mums reikia?

  • 🥔 600 g bulvių
  • 🥓 150 g rūkytų lašinių
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🥕 1 didelė morka
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
  • 🌿 Šlakelis aliejaus (jei reikės)
Keptos bulvės su lašiniais ir daržovėmis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais ar šiaudeliais. Morką nulupkite ir supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite stambesne tarka. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  • Lašinius supjaustykite nedideliais kubeliais ir suverskite į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Lėtai kepkite, kol išsilydys riebalai ir lašiniai taps traškūs. Traškius spirgučius išimkite ir atidėkite į šalį.
  • Į keptuvę su likusiais riebalais (jei riebalų per mažai, įpilkite šiek tiek aliejaus) suberkite paruoštas bulves. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol bulvės apskrus ir suminkštės (apie 15-20 min.).
  • Kai bulvės bus beveik iškepusios, suberkite morkas ir svogūnus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite toliau, kol daržovės suminkštės ir apskrus (apie 7-10 min.).
  • Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite atgal keptus lašinių spirgučius, išmaišykite ir patiekite iš karto.
Keptos bulvės su lašiniais ir daržovėmis

Patarimai 🎭

  • Norėdami traškesnių bulvių, prieš kepdami jas gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Kepkite bulves didesnėje keptuvėje, kad jos geriau apkeptų ir ne virtų savo sultyse.
  • Jei norite dar daugiau skonio, pabarstykite šviežių smulkintų krapų ar petražolių prieš pat tiekdami.
  • Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais – paprikos milteliai ar džiovintos žolelės puikiai tiks.
  • Vietoj lašinių galite naudoti rūkytą šoninę, tik tuomet druskos dėkite mažiau.

Porcijos 🍽️

3 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 4.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!