
Keptos bulvės su lašiniais ir daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikra klasika, kai norisi kažko sočiau ir, atvirai pasakius, labai gardaus. Tai puikus būdas paversti paprastus ingredientus į jaukų ir šildantį patiekalą, tinkantį tiek pietums, tiek vėlyviems pusryčiams. Greita, paprasta ir visada pataiko į dešimtuką!

Ko mums reikia?
- 🥔 600 g bulvių
- 🥓 150 g rūkytų lašinių
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🥕 1 didelė morka
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
- 🌿 Šlakelis aliejaus (jei reikės)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais ar šiaudeliais. Morką nulupkite ir supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite stambesne tarka. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
- Lašinius supjaustykite nedideliais kubeliais ir suverskite į įkaitintą keptuvę be aliejaus. Lėtai kepkite, kol išsilydys riebalai ir lašiniai taps traškūs. Traškius spirgučius išimkite ir atidėkite į šalį.
- Į keptuvę su likusiais riebalais (jei riebalų per mažai, įpilkite šiek tiek aliejaus) suberkite paruoštas bulves. Kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol bulvės apskrus ir suminkštės (apie 15-20 min.).
- Kai bulvės bus beveik iškepusios, suberkite morkas ir svogūnus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite toliau, kol daržovės suminkštės ir apskrus (apie 7-10 min.).
- Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite atgal keptus lašinių spirgučius, išmaišykite ir patiekite iš karto.
Patarimai 🎭
- Norėdami traškesnių bulvių, prieš kepdami jas gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Kepkite bulves didesnėje keptuvėje, kad jos geriau apkeptų ir ne virtų savo sultyse.
- Jei norite dar daugiau skonio, pabarstykite šviežių smulkintų krapų ar petražolių prieš pat tiekdami.
- Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais – paprikos milteliai ar džiovintos žolelės puikiai tiks.
- Vietoj lašinių galite naudoti rūkytą šoninę, tik tuomet druskos dėkite mažiau.
Porcijos 🍽️
3 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.00