
Kiaušiniai su burata ir mėsos vyniotiniu ant duonos
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – puikus būdas pradėti dieną sočiai ir gardžiai. Ant skrudintos, sviestu pateptos duonos, švelnus brie sūris, sultingas mėsos vyniotinis, kepinti kiaušiniai ir galiausiai – kreminė burata. Tai tikra skonių puota jūsų pusryčių stalui. Pamirškite nuobodžius pusryčius, metas pasilepinti!

Ko mums reikia?
- 🍞 2 riekės mėgstamos duonos
- 🧈 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 🥚 2 kiaušiniai
- 🧀 50 g brie sūrio
- 🥩 50 g mėsos vyniotinio
- 🥛 1 vnt. (apie 125 g) burata sūrio
- 🧂 žiupsnelis druskos
- 🌶️ žiupsnelis juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Duonos riekes paskrudinkite, kol taps auksinės rudos ir traškios (galite naudoti ir skrudintuvą).
- Paskrudintas duonos riekes aptepkite sviestu. Ant kiekvienos riekės tolygiai išdėliokite plonai pjaustytą brie sūrį ir mėsos vyniotinį.
- Toje pačioje keptuvėje (arba švarioje), įmuškite kiaušinius. Kepkite iki norimo kietumo, pagardinkite druska ir pipirais. (Nepamirškite, kiaušiniai – pusryčių karaliai!).
- Ant duonos su sūriu ir mėsos vyniotiniu atsargiai uždėkite po iškeptą kiaušinį.
- Ant viršaus, šalia kiaušinio, perpjaukite ir uždėkite buratos sūrį. Tegul jo kreminis vidus išsilieja ir susilieja su kitais skoniais.
- Nedelsdami patiekite ir mėgaukitės šiais gurmaniškais pusryčiais.
Patarimai 🎭
- Jei norite dar labiau pabrėžti skonį, apibarstykite kiaušinius šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Mėsos vyniotinį galite pakeisti plonai pjaustytu kumpiu ar rūkytu lašišos gabalėliu, jei norisi kitokio skonio.
- Rinkitės kokybišką duoną – tai itin svarbu, kad patiekalas būtų gardus ir tvirtas.
- Prieš patiekiant, buratą galite apšlakstyti lašeliu mėgstamo alyvuogių aliejaus.
- Kepkite kiaušinius iki norimo tirštumo – nuo skysto trynio iki visiškai kietai iškepto.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50