
Kiaušinienė su grūdėta varške ir šviežiomis daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – tai puikus būdas pradėti dieną: sotus, maistingas ir pilnas spalvų. Kiaušinienė su grūdėta varške suteiks kremiškumo ir baltymų, o šviežios daržovės – gaivos. Tai tikras rytinis energijos užtaisas, po kurio jausitės pakylėtai ir pasiruošę nuversti kalnus!

Ko mums reikia?
- 🥚 4 vnt. kiaušiniai
- 🧀 100 g grūdėta varškė
- 🥬 50 g švieži kopūstai arba salotos
- 🥛 2 valg. š. DVARO natūrali grietinė
- 🧂 Pagal skonį druska
- 🌶️ Pagal skonį juodieji pipirai
- 🫒 1 arb. š. aliejus kepimui
- 🥤 200 ml mėgstamos sultys
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Įdėkite grietinės ir gerai išmaišykite (štai, jau pusiaukelė!).
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies. Supilkite kiaušinių plakinį.
- Kepkite kiaušinienę maišydami mentele, kol ji taps norimos konsistencijos – kremiška ir puri.
- Kol kiaušinienė kepa, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite kopūstus ar salotas.
- Iškeptą kiaušinienę padalinkite į dvi porcijas. Ant viršaus uždėkite grūdėtos varškės ir šviežių daržovių.
- Patiekite nedelsiant su stikline sulčių. Skanaus ir energingos dienos!
Patarimai 🎭
- Kiaušinienei galite naudoti ir kitas mėgstamas daržoves, pavyzdžiui, špinatus ar paprikas.
- Jei norite sotesnio patiekalo, į kiaušinienę įberkite šiek tiek tarkuotos mocarelos – ji gražiai išsilydys.
- Vietoj grūdėtos varškės tinka ir Philadelphia sūrelis, jis suteiks dar daugiau kremiškumo.
- Prie patiekalo puikiai tiks duonos skrebutis, paskrudintas ir pagardintas sviestu.
- Nepamirškite patiekti su stikline šviežių sulčių, kad gautumėte vitaminų dozę.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50