
Kiaušinienė su lašiša ir varške
Kaip gimė šis receptas?
Pasiruošę pusryčiams, kurie tikrai neprivers nuobodžiauti? 🍳 Sumaišysime tuos nuostabius ingredientus, kuriuos turite – puikią lašišą (rūkytą, žinoma!), kiaušinius (kiaušinius!), kreminę varškę (varškę!) ir sodrų sviestą (sviestą!) – į purią, svajonių kiaušinienę! ✨ Tai paprasta, elegantiška ir puikiai sunaudosite savo atsargas. Ir dar, įmetėm porą neprivalomų draugų, kad būtų dar įspūdingiau, nes... nu, kodėl gi ne? Pradedam kapoti! 🥚

Ko mums reikia?
- 🥚 3 dideli kiaušiniai
- 🧀 100g varškės
- 🐟 100g rūkytos lašišos, suplėšytos ar supjaustytos kubeliais
- 🧈 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 🧂 Žiupsnelis druskos
- 🌶️ Žiupsnelis juodųjų pipirų
- 🌿 Švieži krapai arba laiškiniai česnakai papuošimui (Neprivaloma 🟢)
- 🍞 1 riekelė skrudintos duonos ar nedidelė bandelė patiekti (Neprivaloma 🟢)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinius.
- Švelniai įmaišykite varškę, druską ir pipirus į plaktus kiaušinius. Nepermaišykite; maži varškės gabalėliai yra gerai.
- Nebrinkančioje keptuvėje ant vidutinės-nedidelės kaitros ištirpinkite sviestą.
- Supilkite kiaušinių ir varškės mišinį.
- Kepkite, švelniai maišydami mentele ir grandydami keptuvės dugną bei šonus, kol kiaušiniai švelniai sutvirtės, bet dar bus drėgni. Tai turėtų užtrukti apie 5-7 minutes.
- Nuimkite keptuvę nuo kaitros ir švelniai įmaišykite suplėšytą ar supjaustytą rūkytą lašišą.
- Patiekite iš karto. Jei naudojate, papuoškite šviežiais krapais ar laiškiniais česnakais ir patiekite su skrudinta duona.
Patarimai 🎭
💡 Patarimai tobulai kiaušinienei:
- 🥄 Norite puresnės kiaušinienės? Prieš dėdami varškę, kiaušinius plakite su šlakeliu pieno ar grietinėlės!
- 🔥 Neperkepkite! Kiaušinienė skaniausia, kai ji dar šiek tiek minkšta ir drėgna. Nuimkite nuo kaitros prieš pat tai, kai ji atrodys 'gatava'.
- 🌿 Šviežių krapų ar laiškinių česnakų ant viršaus TIKRAI labai tinka su lašiša! (Žr. neprivalomą ingredientą!) Tai kaip mažas žalias apkabinimas! 🤗
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50