
Kiaušinienė su moliūgais ir pomidorais
Kaip gimė šis receptas?
Ši kiaušinienė – puikus būdas pradėti dieną. Sotu, spalvinga ir kupina gėrybių! Moliūgas suteikia malonų saldumą ir švelnumą, o sultingi pomidorai ir gaivūs salierų kotai – tekstūros ir skonio įvairovės. Tai tarsi saulė lėkštėje, kuri garantuotai pakels nuotaiką.

Ko mums reikia?
- 🥚 4 kiaušiniai
- 🎃 200 g moliūgo (nulupto ir supjaustyto mažais kubeliais)
- 🍅 1 didelis pomidoras (supjaustytas kubeliais)
- 🌿 1 saliero kotas (smulkiai supjaustytas)
- 🍋 0.5 citrinos sultys
- 🥄 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 🧂 Pagal skonį druska
- 🌶️ Pagal skonį juodieji pipirai
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus.
- Suberkite moliūgo kubelius ir smulkintus salierų kotus. Kepkite apie 7-10 minučių, kol moliūgas suminkštės ir šiek tiek apskrus (galite uždengti keptuvę, kad greičiau suminkštėtų).
- Įdėkite supjaustytą pomidorą, kepkite dar 2-3 minutes, kad pomidoras suminkštėtų, bet neprarastų formos.
- Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais. Supilkite ant daržovių keptuvėje.
- Kepkite maišydami, kol kiaušiniai sutraukės iki norimos konsistencijos. Pabaigoje įspauskite citrinos sultis ir išmaišykite.
- Patiekite iš karto, kol šilta. (Tai puikiai tiks su šviežia duona!)
Patarimai 🎭
- Jei norite dar kremiškesnės kiaušinienės, įberkite šiek tiek tarkuoto sūrio likus minutei iki kepimo pabaigos.
- Prieš patiekiant, kiaušinienę galite apibarstyti šviežiomis petražolėmis ar kalendromis.
- Moliūgą galite paruošti iš anksto: supjaustykite kubeliais ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Taip sutaupysite laiko ryte.
- Nepamirškite įdėti šlakelį citrinos sulčių – jos subalansuos skonį ir suteiks gaivos.
- Jei neturite salierų, galite naudoti smulkintą svogūną ar porą, kad suteiktumėte papildomo skonio sluoksnio.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50