
Kiaušinienė su sardelėmis ir raugintais kopūstais
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – puikus būdas greitai ir sočiai užkąsti, kai virtuvėje laiko mažai, o pilvas jau gurguliuoja. Švelni kiaušinienė, sūrios sardelės ir gaivūs rauginti kopūstai su varške – tai tarsi mažytis skonių šokis lėkštėje, priversiantis nusišypsoti net ir po sunkios dienos.

Ko mums reikia?
- 🥚 4 vnt. kiaušinių
- 🌭 2 vnt. sardelių
- 🌶️ 0.5 vnt. raudonosios paprikos
- 🥬 200 g raugintų kopūstų
- 🥛 100 g liesos varškės
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🖤 Pagal skonį juodųjų pipirų
- 🧈 1 valg. š. aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Sardeles supjaustykite nedideliais kubeliais, o papriką smulkiai supjaustykite (galima ir šiaudeliais, jei norite daugiau tekstūros).
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Suberkite pjaustytas sardeles ir papriką. Kepkite 3-5 minutes, kol sardelės šiek tiek apskrus, o paprika suminkštės.
- Įmuškite kiaušinius į dubenėlį, pagardinkite druska ir pipirais. Švelniai išplakite šakute (nekepkite kiaušinienės per ilgai, kad ji liktų puri).
- Supilkite plaktus kiaušinius į keptuvę su sardelėmis ir paprika. Kepkite maišydami, kol kiaušinienė sutrauks ir taps norimos konsistencijos. (Nepamirškite, kad kiaušiniai kepa labai greitai!).
- Lėkštėse patiekite paruoštą kiaušinienę. Šalia dėkite raugintus kopūstus ir šaukštelį varškės.
Patarimai 🎭
- Nepersistenkite kepdami kiaušinius – jie turi likti šiek tiek drėgni, kad nebūtų sausi ir guminiai.
- Raugintus kopūstus, jei jie labai rūgštūs, galite šiek tiek nuplauti šaltu vandeniu prieš patiekiant.
- Vietoj šviežios paprikos galite naudoti džiovintos paprikos miltelius, kad suteiktumėte spalvos ir švelnaus skonio.
- Varškę galite pagardinti smulkintais krapais ar laiškais, kad suteiktumėte papildomo gaivumo.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50