Suvalgyk.lt Logo
Kopūstų troškinys su vištienos faršu patiektas gilioje lėkštėje, aplink žalumynai.

Kopūstų troškinys su vištienos faršu

Kaip gimė šis receptas?

Šis kopūstų troškinys su vištienos faršu – puikus pasirinkimas sočiam ir skaniam pietų stalui, primenantis mamos ar močiutės virtuvę. Tai patiekalas, kuris sušildo ir paguodžia, o jo paruošimas nereikalauja jokių ypatingų kulinarinių gebėjimų. Tiesiog suberkite viską į puodą ir leiskite skoniams susidraugauti.

Kopūstų troškinys su vištienos faršu

Ko mums reikia?

  • 🥩 500 g vištienos faršo
  • 🥬 1 mažas kopūstas (apie 800 g)
  • 🥕 2 didelės morkos
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🍅 3 vidutiniai pomidorai
  • 🫙 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 💧 200 ml vandens arba sultinio
  • 🥄 2-3 šaukštai aliejaus kepimui
  • 🧂 Pagal skonį: druska, pipirai
  • 🌿 Švieži žalumynai (pvz., petražolės) patiekimui
Kopūstų troškinys su vištienos faršu

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka. Kopūstą supjaustykite juostelėmis arba nedideliais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite kubeliais.
  • Dideliame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištienos faršą ir kepkite, nuolat maišydami ir trupindami, kol nebeliks rožinės spalvos.
  • Įdėkite supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas. Maišydami kepkite 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės.
  • Sudėkite pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, supjaustytą kopūstą, supilkite vandenį arba sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
  • Uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių, arba kol kopūstas taps minkštas (kartais pamaišykite, kad nepridegtų).
  • Patiekite karštą, pabarstę šviežiais žalumynais.
Kopūstų troškinys su vištienos faršu

Patarimai 🎭

  • Jei norite dar ryškesnio skonio, įberkite šiek tiek džiovintų krapų ar petražolių. Tai pridės žvalumo.
  • Pomidorus galite nulupti prieš pjaustant – taip troškinys bus dar švelnesnis (tiesiog įmerkite juos trumpam į verdantį vandenį, o tada į šaltą).
  • Patiekite su šviežia grietinele ir smulkintais žalumynais, kad būtų dar skaniau ir gražiau.
  • Jei turite, vietoje vandens galite naudoti daržovių ar vištienos sultinį – suteiks dar daugiau gilumo skoniui.
  • Troškinys puikiai tinka ir kitai dienai, skonis net pagerėja, nes ingredientai geriau susijungia.

O kaip su pinigais? 💸

EUR 7.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!