Suvalgyk.lt Logo
Kremiška lašišos sriuba su šviežiais krapais, patiekta baltame dubenyje.

Lašišos sriuba su grietinėle

Kaip gimė šis receptas?

Ši lašišos sriuba su grietinėle – tikra skonio šventė, tinkanti tiek kasdieniam pietums, tiek ypatingai vakarienei. Kremiška tekstūra ir šviežios lašišos gabalėliai sukuria tobula harmoniją, kuri sušildys sielą ir pamalonins gomurį. Pagaminti ją visai nesudėtinga, o rezultatas džiugins visus prie stalo.

Lašišos sriuba su grietinėle

Ko mums reikia?

  • 🐟 400 g lašišos filė be odos
  • 🥔 3 vidutiniai bulvės
  • 🥕 1 didelė morka
  • 🧅 1 nedidelis svogūnas
  • 🥣 1 l vandens arba daržovių sultinio
  • 🥛 200 ml riebios grietinėlės (30-35%)
  • 🌿 1 v. š. smulkintų krapų
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
  • 🧈 Šlakelis aliejaus kepimui
Lašišos sriuba su grietinėle

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Lašišos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morką sutarkuokite stambesne tarka arba supjaustykite plonais pusžiedžiais. Svogūną smulkiai sukapokite.
  • Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir taps permatomas. Sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite dar 3-5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.
  • Į puodą su svogūnais ir morkomis supilkite vandenį (arba sultinį) ir sudėkite bulvių kubelius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  • Kai bulvės bus minkštos, į puodą sudėkite lašišos gabalėlius. Virkite dar 3-5 minutes, kol lašiša pakeis spalvą ir iškeps (nepervirkite jos!).
  • Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir leiskite sriubai dar kartą užvirti, bet neilgai (kad grietinėlė nesutrūkinėtų). Paragaukite ir, jei reikia, dar pagardinkite druska ir pipirais.
  • Nukelkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite smulkintus krapus. Palikite sriubą pastovėti kelias minutes, kad skoniai susimaišytų, ir patiekite.
Lašišos sriuba su grietinėle

Patarimai 🎭

  • Jei norite dar sodresnio skonio, naudokite daržovių sultinį vietoje vandens. Tai suteiks sriubai gilumo ir aromato.
  • Lašišos likučius (galvą, stuburą) galite išvirti atskirai su prieskoniais ir taip pasigaminti puikaus žuvies sultinio, kuris dar labiau praturtins sriubos skonį.
  • Nepadauginkite lašišos virimo laiko – pervirti žuvies gabalėliai praranda sultingumą. Užtenka kelių minučių, kol lašiša pakeis spalvą ir taps matinė.
  • Prieš patiekiant, galite įdėti šaukštelį šviežių smulkintų krapų ar petražolių. Tai suteiks sriubai gaivumo ir papuoš ją (ir parodys, kad esate tikras virtuvės asas!).

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 22.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!