
Lašišos sriuba su grietinėle
Kaip gimė šis receptas?
Ši lašišos sriuba su grietinėle – tikra skonio šventė, tinkanti tiek kasdieniam pietums, tiek ypatingai vakarienei. Kremiška tekstūra ir šviežios lašišos gabalėliai sukuria tobula harmoniją, kuri sušildys sielą ir pamalonins gomurį. Pagaminti ją visai nesudėtinga, o rezultatas džiugins visus prie stalo.

Ko mums reikia?
- 🐟 400 g lašišos filė be odos
- 🥔 3 vidutiniai bulvės
- 🥕 1 didelė morka
- 🧅 1 nedidelis svogūnas
- 🥣 1 l vandens arba daržovių sultinio
- 🥛 200 ml riebios grietinėlės (30-35%)
- 🌿 1 v. š. smulkintų krapų
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
- 🧈 Šlakelis aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Lašišos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morką sutarkuokite stambesne tarka arba supjaustykite plonais pusžiedžiais. Svogūną smulkiai sukapokite.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir taps permatomas. Sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite dar 3-5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.
- Į puodą su svogūnais ir morkomis supilkite vandenį (arba sultinį) ir sudėkite bulvių kubelius. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10-15 minučių, kol bulvės suminkštės.
- Kai bulvės bus minkštos, į puodą sudėkite lašišos gabalėlius. Virkite dar 3-5 minutes, kol lašiša pakeis spalvą ir iškeps (nepervirkite jos!).
- Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir leiskite sriubai dar kartą užvirti, bet neilgai (kad grietinėlė nesutrūkinėtų). Paragaukite ir, jei reikia, dar pagardinkite druska ir pipirais.
- Nukelkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite smulkintus krapus. Palikite sriubą pastovėti kelias minutes, kad skoniai susimaišytų, ir patiekite.
Patarimai 🎭
- Jei norite dar sodresnio skonio, naudokite daržovių sultinį vietoje vandens. Tai suteiks sriubai gilumo ir aromato.
- Lašišos likučius (galvą, stuburą) galite išvirti atskirai su prieskoniais ir taip pasigaminti puikaus žuvies sultinio, kuris dar labiau praturtins sriubos skonį.
- Nepadauginkite lašišos virimo laiko – pervirti žuvies gabalėliai praranda sultingumą. Užtenka kelių minučių, kol lašiša pakeis spalvą ir taps matinė.
- Prieš patiekiant, galite įdėti šaukštelį šviežių smulkintų krapų ar petražolių. Tai suteiks sriubai gaivumo ir papuoš ją (ir parodys, kad esate tikras virtuvės asas!).
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 22.50