
Makaronai su dešrelėmis, cukinijomis ir grybais keptuvėje
Kaip gimė šis receptas?
Sveikuoliukai, būsimi virtuvės šefai! 👋 Žiūrim, ką turim: makaronų, cukinijų, kiaušinių, pieno, miltų, cukraus (🤔 tą pasiliekam desertui, gerai?), dešrelių ir grybų. Super reikalas! ✨ Paverskim visus šiuos gėrius į rimtai skanų ir be galo lengvą patiekalą, kuriam tereiks vienos keptuvės. Įsivaizduokite: kreminiai, pikantiški makaronai su dūminėmis dešrelėmis ir šviežiomis daržovėmis. Nu bus skanumėlis! 🍝🍄🥚

Ko mums reikia?
- 🍝 200g makaronų (kokios formos patinka!)
- 🧅 1 svogūnas, smulkintas
- 🍄 200g grybų, pjaustytų
- 🥒 1 vidutinė cukinija, ketvirčiais ir pjaustyta
- 🌭 2-3 dešrelės (apie 200g), pjaustytos griežinėliais
- 🥚 2 kiaušiniai
- 🥛 100ml pieno
- 🥄 2 valg. šaukštai universalių miltų
- 💧 1 valg. šaukštas kepimo aliejaus
- 🧂 Druska pagal skonį
- 🌶️ Juodieji pipirai pagal skonį
- 🧄 2 skiltelės česnako, smulkinto (nebūtina 🟢)
- 🧀 50g tarkuoto sūrio (nebūtina 🟢)
- 🌿 Šviežios petražolės ar krapai, smulkinti (nebūtina 🟢)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Makaronus išvirkite pagal pakuotės nurodymus iki al dente. Nupilkite vandenį ir atidėkite.
- Kol makaronai verda, didelėje keptuvėje ar keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės-aukštos kaitros.
- Sudėkite pjaustytas dešreles ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol apskrus iš visų pusių. Išimkite dešreles iš keptuvės ir atidėkite, riebalus palikdami keptuvėje.
- Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Sudėkite smulkintą svogūną į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės, apie 3-4 minutes. Jei naudojate česnaką, dėkite dabar ir kepkite 30 sekundžių, kol pakvips.
- Sudėkite pjaustytus grybus ir cukiniją į keptuvę. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, o grybai išleis savo sultis, apie 5-7 minutes.
- Vidutinio dydžio dubenyje šluotele išplakite kiaušinius, pieną, miltus, druską ir pipirus iki vientisos masės.
- Supilkite kiaušinių mišinį ant daržovių keptuvėje. Kepkite, švelniai maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės, apie 2-3 minutes. Neužvirinkite stipriai.
- Grąžinkite iškeptas dešreles ir nupiltus makaronus į keptuvę. Švelniai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų padažu.
- Jei naudojate papildomą sūrį, įmaišykite jį dabar, kol ištirps ir susijungs su padažu.
- Patiekite karštą, papuoštą papildomomis šviežiomis žolelėmis, jei norite.
Patarimai 🎭
💡 Pro patarimai maksimaliam skanumui: 💡
- 🧀 Norisi dar kremiškesnio rezultato? Į pieno mišinį įmaišykite saujelę tarkuoto sūrio, pvz., čederio ar parmezano!
- 🌱 Jei turite šviežių žolelių, tarkim, petražolių ar krapų, susmulkinkite jas ir pabarstykite ant baigto patiekalo – šviežumo pliūpsnis garantuotas!
- 🌶️ Mėgstate aštriau? Kepdami dešreles įberkite žiupsnelį džiovintų čili dribsnių!
- 🧊 Liko rytdienai? Patiekalas puikiai tinka šildymui, gal tik šildydami įpilkite šlakelį pieno, kad padažas liktų skystesnis!
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50