
Marinuoti kepsneliai su sūrio ir dešrelės padažu
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – puikus būdas paįvairinti vakarienę ir nustebinti skonių deriniu. Marinuoti kepsneliai, apsupti kreminio sūrio ir dešrelės padažo su pikantišku salsos akcentu, garantuoja sotų ir malonų patiekalą. Tikras džiaugsmas gomuriui!

Ko mums reikia?
- 🥩 600 g marinuotų kepsnelių
- 🧀 150 g sūrio brie
- 🥚 2 vnt. kiaušinių
- 🌭 200 g virtos dešrelės
- 🌶️ 100 ml salsos padažo
- 🥛 200 ml pieno
- 🌿 Šiek tiek aliejaus kepimui
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Iškepkite marinuotus kepsnelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps (apie 5-7 min. kiekvienai pusei, priklausomai nuo storio). Iškepusius kepsnelius atidėkite į šalį.
- Tuo pačiu metu supjaustykite virtą dešrelę kubeliais ar griežinėliais ir trumpai pakepinkite toje pačioje keptuvėje (nereikia plauti!) iki lengvai apskrus. Išimkite ir atidėkite.
- Supjaustykite sūrį brie mažesniais gabalėliais. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, salsos padažą, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išplakite šluotele, kol masė taps vientisa (nebūtina tobulai, svarbu, kad kiaušiniai susimaišytų).
- Į keptuvę, kurioje kepė kepsneliai, supilkite kiaušinių ir pieno plakinį. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol padažas pradės tirštėti (nebijo, nesubyrės!).
- Į tirštėjantį padažą sudėkite supjaustytą brie sūrį ir maišykite, kol sūris visiškai ištirps ir padažas taps kreminis. Jei reikia, dar pagardinkite druska ir pipirais.
- Į gautą padažą sudėkite atidėtus kepsnelius ir pakepintą dešrelę. Švelniai išmaišykite, kad kepsneliai ir dešrelė pasidengtų padažu. Leiskite viskam sušilti dar porą minučių.
- Patiekite karštą su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, ryžiais ar šviežiomis salotomis.
Patarimai 🎭
- Kepsnelius kepkite ant vidutinės ugnies, kad gerai iškeptų vidus ir gražiai apskrustų išorė. Nepersistenkite su karščiu, kitaip greitai apdegs.
- Jei norite dar kremiškesnio padažo, galite įberti šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio kartu su brie.
- Virta dešrelė suteikia sūrumo ir tekstūros, bet jei norite subtilesnio skonio, galite ją pakeisti rūkytu vištienos filė gabalėliais.
- Patiekite su šviežiomis daržovėmis ar lengvomis salotomis, kad atsvertumėte padažo sodrumą.
- Padažą galite paruošti iš anksto, o prieš patiekiant – pašildyti su kepsneliais.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 12.50