
Maskarponės ir Karčiųjų Apelsinų Džemo Prancūziškas Skrebutis
Kaip gimė šis receptas?
Labas rytas, pusryčių didenybe! 👑 Turite spintoje pasislėpusio karčiųjų apelsinų džemo (arba paprastai tariant – marmelado, kad ir kaimynai suprastų 😉)? Pasiruoškite paversti tą pikantišką gaivą tikru pusryčių šedevru, kuris privers jūsų skonio receptorius dainuoti operos arijas! 🎶 Kepsime purius prancūziškus skrebučius, dosniai juos aptepsime kreminiu maskarponės sūriu ir vainikuosime tuo auksiniu, aitriu džemu. Pamirškite nuobodžius rytus – mes čia patiekiame tikrą gurmanišką puotą! 🍊🍞✨

Ko mums reikia?
- 🍞 4 riekelės storai pjaustytos briošės ar chalos duonos
- 🥚 2 dideli kiaušiniai
- 🥛 60 ml nenugriebto pieno arba grietinėlės
- 🥄 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 🍊 2 valg. š. karčiųjų apelsinų džemo (marmelado)
- 🧈 1 valg. š. nesūdyto sviesto
- 🧀 100g maskarponės sūrio
- 🤏 Žiupsnelis druskos
- ✨ Cukraus pudra pabarstymui (Pasirenkama) 🟢
- 🌿 Švieži mėtų lapeliai papuošimui (Pasirenkama) 🟢
- 🌰 Skrudinti migdolų drožlės (Pasirenkama) 🟢
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Sekliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną arba grietinėlę, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos, kol viskas gerai susimaišys.
- Kiekvieną briošės ar chalos duonos riekelę pamirkykite kiaušinių mišinyje, leisdami jai įsigerti apie 15-20 sekundžių iš abiejų pusių. Tik nepersistenkite, kad nebūtų per šlapia!
- Didelę keptuvę ar blyninę su nepridegančia danga įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti, kol padengs visą keptuvės dugną.
- Atsargiai įdėkite pamirkytas duonos riekeles į karštą keptuvę. Kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių, arba kol taps auksinės spalvos ir gerai iškeps.
- Kol kepa prancūziški skrebučiai, švelniai pašildykite karčiųjų apelsinų džemą mažame puode ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje 15-20 sekundžių, kad jis taptų skystesnis ir lengviau tepamas.
- Kai prancūziški skrebučiai iškeps, perkėlę juos į lėkštes. Ant kiekvienos riekelės dosniai užtepkite maskarponės sūrio.
- Ant maskarponės uždėkite pašildyto karčiųjų apelsinų džemo.
- Jei naudojate, pabarstykite cukraus pudra, papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir apibarstykite skrudintais migdolų drožlėmis.
- Nedelsiant patiekite ir mėgaukitės savo karališkais pusryčiais!
Patarimai 🎭
💡 Naudingi patarimai:
- 🍯 Norite dar labiau pasipuikuoti? Plonas kokybiško klevų sirupo ar vietinio medaus lašelis ant jau paruošto skrebučio suteiks papildomos saldumo gaivos! 🍁
- 🍓 Norėdami įpūsti gaivos ir spalvų, pabarstykite ant viršaus šviežių uogų, tokių kaip avietės ar gervuogės. Jos atrodys lyg maži brangakmeniai! 💎
- 🌸 Jei jaučiatės itin prabangiai? Keletas valgomų gėlių (pavyzdžiui, našlaičių ar trišakių našlaičių) gali paversti šiuos pusryčius meno kūriniu, vertu rūmų stalo! 🎨
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.75