Suvalgyk.lt Logo
Elegantiškas prancūziškas skrebutis, aplietas kreminiu maskarpone, ryškiu karčiųjų apelsinų džemu ir apibarstytas cukraus pudra.

Maskarponės ir Karčiųjų Apelsinų Džemo Prancūziškas Skrebutis

Kaip gimė šis receptas?

Labas rytas, pusryčių didenybe! 👑 Turite spintoje pasislėpusio karčiųjų apelsinų džemo (arba paprastai tariant – marmelado, kad ir kaimynai suprastų 😉)? Pasiruoškite paversti tą pikantišką gaivą tikru pusryčių šedevru, kuris privers jūsų skonio receptorius dainuoti operos arijas! 🎶 Kepsime purius prancūziškus skrebučius, dosniai juos aptepsime kreminiu maskarponės sūriu ir vainikuosime tuo auksiniu, aitriu džemu. Pamirškite nuobodžius rytus – mes čia patiekiame tikrą gurmanišką puotą! 🍊🍞✨

Maskarponės ir Karčiųjų Apelsinų Džemo Prancūziškas Skrebutis

Ko mums reikia?

  • 🍞 4 riekelės storai pjaustytos briošės ar chalos duonos
  • 🥚 2 dideli kiaušiniai
  • 🥛 60 ml nenugriebto pieno arba grietinėlės
  • 🥄 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 🍊 2 valg. š. karčiųjų apelsinų džemo (marmelado)
  • 🧈 1 valg. š. nesūdyto sviesto
  • 🧀 100g maskarponės sūrio
  • 🤏 Žiupsnelis druskos
  • ✨ Cukraus pudra pabarstymui (Pasirenkama) 🟢
  • 🌿 Švieži mėtų lapeliai papuošimui (Pasirenkama) 🟢
  • 🌰 Skrudinti migdolų drožlės (Pasirenkama) 🟢
Maskarponės ir Karčiųjų Apelsinų Džemo Prancūziškas Skrebutis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Sekliame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną arba grietinėlę, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos, kol viskas gerai susimaišys.
  • Kiekvieną briošės ar chalos duonos riekelę pamirkykite kiaušinių mišinyje, leisdami jai įsigerti apie 15-20 sekundžių iš abiejų pusių. Tik nepersistenkite, kad nebūtų per šlapia!
  • Didelę keptuvę ar blyninę su nepridegančia danga įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite sviestą ir leiskite jam ištirpti, kol padengs visą keptuvės dugną.
  • Atsargiai įdėkite pamirkytas duonos riekeles į karštą keptuvę. Kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių, arba kol taps auksinės spalvos ir gerai iškeps.
  • Kol kepa prancūziški skrebučiai, švelniai pašildykite karčiųjų apelsinų džemą mažame puode ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje 15-20 sekundžių, kad jis taptų skystesnis ir lengviau tepamas.
  • Kai prancūziški skrebučiai iškeps, perkėlę juos į lėkštes. Ant kiekvienos riekelės dosniai užtepkite maskarponės sūrio.
  • Ant maskarponės uždėkite pašildyto karčiųjų apelsinų džemo.
  • Jei naudojate, pabarstykite cukraus pudra, papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir apibarstykite skrudintais migdolų drožlėmis.
  • Nedelsiant patiekite ir mėgaukitės savo karališkais pusryčiais!
Maskarponės ir Karčiųjų Apelsinų Džemo Prancūziškas Skrebutis

Patarimai 🎭

💡 Naudingi patarimai:

  • 🍯 Norite dar labiau pasipuikuoti? Plonas kokybiško klevų sirupo ar vietinio medaus lašelis ant jau paruošto skrebučio suteiks papildomos saldumo gaivos! 🍁
  • 🍓 Norėdami įpūsti gaivos ir spalvų, pabarstykite ant viršaus šviežių uogų, tokių kaip avietės ar gervuogės. Jos atrodys lyg maži brangakmeniai! 💎
  • 🌸 Jei jaučiatės itin prabangiai? Keletas valgomų gėlių (pavyzdžiui, našlaičių ar trišakių našlaičių) gali paversti šiuos pusryčius meno kūriniu, vertu rūmų stalo! 🎨

O kaip su pinigais? 💸

EUR 8.75

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!