
Moliūgų ir Žirnių Dribsnių Troškinys
Kaip gimė šis receptas?
Šis šildantis moliūgų ir žirnių dribsnių troškinys – puikus pasirinkimas vėsiam vakarui. Jis sotus, maistingas ir kupinas rudeniškų skonių. Tai tarsi jaukus apsikabinimas, patiekiamas lėkštėje, puikiai tinkantis karališkai vakarienei be didelių pretenzijų, bet su giliu skoniu.

Ko mums reikia?
- 🎃 500 g moliūgo (nuvalyto, kubeliais)
- 🥕 200 g morkų (kubeliais)
- 🌱 150 g žirnių dribsnių
- 🌿 2 saliero stiebai (smulkinti)
- 🧅 1 didelis svogūnas (smulkintas)
- 🧄 2 skiltelės česnako (smulkintos)
- 🫒 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 🧂 Pagal skonį druskos ir pipirų
- 💧 1 l daržovių sultinio
- 🍂 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
- 🌶️ Žiupsnelis aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Puode su storu dugnu įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrus (apie 5 minutes).
- Įdėkite smulkintą česnaką, morkas ir saliero stiebus. Kepkite dar 5 minutes, vis pamaišydami (leiskite skoniams susidraugauti).
- Suberkite moliūgo kubelius, žirnių dribsnius, čiobrelius, druską, pipirus ir aitriosios paprikos dribsnius (jei naudojate). Supilkite daržovių sultinį.
- Užvirkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir troškinkite apie 20-25 minutes, arba kol moliūgas suminkštės ir žirnių dribsniai išbrinks. Kartais pamaišykite, kad dribsniai nepriliptų prie dugno.
- Paragaukite ir, jei reikia, dar pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite karštą.
Patarimai 🎭
- Kad skonis būtų dar sodresnis, galite įdėti šaukštelį rūkytos paprikos miltelių.
- Jei norite aštresnio skonio, įberkite žiupsnelį čili dribsnių kartu su prieskoniais.
- Patiekite su šviežia duona arba ryžiais, kad sugertumėte visą gardų padažą.
- Troškinys dar skanesnis kitą dieną, kai skoniai gerai susilieja.
- Švieži žalumynai, tokie kaip kalendra ar petražolės, suteiks patiekalui gaivumo prieš patiekiant.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 25.00