
Saldus skrebutis su šokoladu ir vaisiais
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – tai puikus būdas greitai ir skaniai užkąsti, kai norisi kažko saldaus, bet ir maistingo. Paprastas skrebutis virsta nedideliu meno kūriniu, kuris suteiks energijos visai dienai (ar bent jau iki pietų). Tiesiog tobula greitai užkandėlei!

Ko mums reikia?
- 🍞 2 riekelės skrudintos duonos
- 🍫 50 g šokolado (pvz., pieniško ar juodojo)
- 🍇 30 g džiovintų vaisių mišinio (pvz., razinų, abrikosų)
- 🍎 1/2 mažo pjaustyto obuolio
- 🌴 2-3 datulės, be kauliukų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Paruoškite skrudintą duoną. Galite naudoti skrudintuvą arba orkaitę (kol apskrus).
- Sutarkuokite šokoladą arba susmulkinkite jį mažais gabalėliais. Ištirpinkite šokoladą virš garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje (saugodami, kad neperkaistų).
- Gausiai aptepkite skrebučius ištirpintu šokoladu (nebijokite, jis jūsų nekąs!).
- Ant šokoladu apteptų skrebučių dailiai išdėliokite pjaustytus džiovintus vaisius, obuolių gabalėlius ir datules.
- Leiskite šokoladui šiek tiek sustingti, jei norite, arba valgykite iškart, kol šokoladas dar šiltas ir tirpsta burnoje.
Patarimai 🎭
- Galite eksperimentuoti su skirtingų rūšių duona: riekelė batono ar net viso grūdo duona puikiai tiks.
- Jei norite dar daugiau skonio, prieš tepant šokoladą, skrebutį galite aptepti plonu riešutų sviesto sluoksniu.
- Šokoladą galite ištirpinti ir mikrobangų krosnelėje – tiesiog kaitinkite trumpais intervalais, maišydami po kiekvieno, kol taps vientisas.
- Užuot naudojus džiovintus vaisius, galite uždėti ir šviežių uogų, pavyzdžiui, braškių ar mėlynių, kai joms sezonas.
- Skrebučio kraštelius galite apibarstyti smulkintais riešutais ar kokoso drožlėmis papildomai tekstūrai.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50