
Špinatų omletas
Kaip gimė šis receptas?
Šis špinatų omletas – puikus pasirinkimas greitiems, maistingiems ir skaniems pietums. Špinatai suteikia jam ne tik ryškios spalvos, bet ir daugybės naudingų vitaminų. Paruošimas užtruks vos kelias minutes, tad net ir skubėdami galėsite pasimėgauti gardžiu patiekalu.

Ko mums reikia?
- 🥚 2 dideli kiaušiniai
- 🥛 30 ml pieno (arba grietinėlės)
- 🌿 50 g šviežių špinatų
- 🧀 20 g tarkuoto sūrio (pvz., čederio ar mocarelos)
- 🧈 10 g sviesto
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Švariai nuplaukite špinatus ir gerai nusausinkite. Jei lapai labai dideli, galite juos šiek tiek pasmulkinti.
- Dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, druska ir pipirais, kol viskas gerai susimaišys (galite plakti šakute, bet šluotelė leis pasiekti puresnės konsistencijos).
- Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą. Sudėkite špinatus ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir sumažės tūris.
- Supilkite išplaktus kiaušinius ant špinatų į keptuvę. Sumažinkite ugnį iki minimalios ir kepkite, kol omleto kraštai pradės stingti.
- Pabarstykite omleto viršų tarkuotu sūriu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 2-3 minutes, kol sūris išsilydys, o omleto vidus sustings.
- Atsargiai perkelkite omletą į lėkštę ir patiekite iškart. (Nesijaudinkite, jei jis atrodys šiek tiek “pavargęs” – skonis vis tiek bus nuostabus!).
Patarimai 🎭
- Kad omletas būtų puresnis, kiaušinius plakite intensyviau, kol atsiras šiek tiek putų.
- Vietoj pieno galite naudoti grietinėlę – omletas bus riebesnis ir švelnesnis.
- Nepersistenkite su špinatais – per didelis kiekis gali atiduoti per daug vandens ir omletas bus skystesnis.
- Galite įdėti smulkinto česnako ar kitų prieskoninių žolelių, kad suteiktumėte omletui daugiau aromato.
- Prieš patiekiant, omletą galite pabarstyti smulkintais šviežiais krapais ar petražolėmis.
Porcijos 🍽️
1 porcija
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50