
Sultinga pupelių ir dešrelių keptuvė
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi sočių ir greitų pietų! Pupelės su dešrelėmis ir kopūstais susijungia į gardų ansamblį, o jei dar užbarstysite sūrio, bus tiesiog "vaivorykštė burnoje". Puikiai tinka dienai, kai norisi kažko šildančio ir nereikalaujančio daug pastangų (kad ir kam, kas po ilgo darbo dienos jaučiasi kaip išspausta citrina).

Ko mums reikia?
- 🫘 2 skardinės (po 400g) konservuotų baltųjų pupelių (nupiltų ir nuplautų)
- 🥓 200 g rūkytų dešrelių (pvz., medžiotojų), supjaustytų griežinėliais
- 🧅 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 🥕 1 morka, tarkuota stambiąja tarka
- 🥬 300 g šviežio kopūsto, smulkiai supjaustyto
- 🥫 200 ml stiklainio pomidorų padažo (pvz., marinara arba tiesiog pomidorų tyrė)
- 💦 100 ml vandens arba sultinio
- 🧀 50 g kieto sūrio (pvz., Džiugo), tarkuoto (patiekimui)
- 🌿 2 šaukštai aliejaus kepimui
- 🧂 Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- 🌿 Žalumynai (krapai, petražolės) papuošimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytas dešreles ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek apskrus (maždaug 5 minutes), tada išimkite ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Kepkite, kol suminkštės ir svogūnas taps permatomas (apie 5-7 minutes).
- Sudėkite smulkintą kopūstą, įpilkite 50 ml vandens ir troškinkite uždengę keptuvę, kol kopūstas suminkštės (apie 10-15 minučių), kartais pamaišydami.
- Į keptuvę grąžinkite keptas dešreles, sudėkite nupiltas ir nuplautas pupeles, supilkite pomidorų padažą ir likusį vandenį/sultinį. Viską gerai išmaišykite.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių, kad skoniai susilietų (nebijokite, neužkibs – pupelės moka draugauti).
- Patiekite karštą, pabarstę tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais.
Patarimai 🎭
- Patiekalas dar skanesnis, jei prieš kepimą dešreles šiek tiek apkepinsite iki auksinės spalvos.
- Jei norite aštresnio skonio, įberkite žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių kartu su prieskoniais.
- Vietoj baltųjų pupelių galite naudoti ir raudonąsias – skonis šiek tiek pasikeis, bet bus ne mažiau gardu.
- Patiekite su šviežiais kaimiškais raugintais agurkais – puikiai dera.
- Jei liko, kitą dieną pašildytas patiekalas bus dar skanesnis, nes skoniai spės "susidraugauti".
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50