
Sumuštinių bokštas su silke ir bekonu
Kaip gimė šis receptas?
Sveiki gyvi, ingredientų tyrinėtojai! 👋 Gavau iš jūsų tikrai įdomų rinkinį: nuostabius pomidorus 🍅 ir mocarelą 🧀, kuklią duonelę 🍞, traškų bekoną ar lašinius 🥓, mūsų sūrų draugą silkę 🐟, plius pieno duetą – pieną 🥛 ir kefyrą! 🤔 Ką čia stebuklingo galime išburti? Pamirškite prašmatnumą! Darysime smagų, netradicinį bokštą – šiek tiek sūrus, šiek tiek gaivus, visiškai unikalus ir garantuotai priversiantis jūsų skonio receptorius nustebti (gerąja prasme, aišku!). Statome bokštą! ✨

Ko mums reikia?
- 🍞 duonos riekelės
- 🥓 lašiniai (bekonas), kelios juostelės
- 🐟 silkės filė, 1 gabalėlis
- 🍅 pomidorai, 1-2 vidutiniai
- 🧀 mocarela, 1 mažas rutuliukas (apie 125 g)
- 🥛 pienas, nedidelis kiekis (Nebūtina)
- 🥛 kefyras, nedidelis kiekis (Nebūtina)
- 🧂 druska, pagal skonį
- 🌑 juodieji pipirai, pagal skonį
- 🌿 šviežios žolelės (krapai, petražolės) (Nebūtina)
- 🧅 raudonasis svogūnas, plonai supjaustytas (Nebūtina)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros. Sudėkite lašinius (bekoną) ir kepkite, kol taps traškūs. Išimkite lašinius iš keptuvės, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Jei norite, palikite keptuvėje šiek tiek riebalų.
- Supjaustykite pomidorus ir mocarelą griežinėliais. Jei mocarela labai drėgna, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Silkės filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
- Jei naudojate paliktus lašinių riebalus ar truputį aliejaus, keptuvėje lengvai paskrudinkite duonos riekeles, kol taps auksinės spalvos. Arba paskrudinkite duoną skrudintuve.
- Surinkite bokštelius: ant lėkštės dėkite paskrudintą duonos riekelę. Ant viršaus sluoksniuokite pomidorų griežinėlius, mocarelos griežinėlius, silkės gabalėlius ir traškius lašinius.
- Pagardinkite druska (atsargiai, silkė ir bekonas jau sūrūs!) ir juodaisiais pipirais. Jei norite, pridėkite raudonojo svogūno griežinėlių ir šviežių žolelių.
- Nedelsiant patiekite, galbūt su stikline pieno ar kefyro šalia, jei išdrįsite! 😉
Patarimai 🎭
💡 Patarimai ir smagūs pastebėjimai:
- 🐟 Silkę patiekti šaltą yra būtina! Jos tekstūra ir skonis geriausiai atsiskleidžia būtent taip.
- 🥓 Įsitikinkite, kad bekonas traškus kaip reikiant – suteiks nuostabų kontrastą.
- 🍞 Paskrudinta duona geriau laiko sluoksnius ir prideda skonio. Neklauskit, kodėl, tiesiog tikėkit.
- 🥛🥛 Kefyras ar pienas šalia? Kodėl gi ne! Priimkite pieno produktų lemtį. Arba, jei norite 'padažo', galite įlašinti truputį pieno į trintus pomidorus su mocarela.
- 🌿 Jaučiatės prabangiai? Apibarstykite šviežiais krapais ar laiškiniu svogūnu (jei tik turit!) – bokštas pakils į kitą lygį! 🌱
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50