
Šviesi daržovių sriuba su perlinėmis kruopomis ir žirniais
Kaip gimė šis receptas?
Ši soti, bet neriebi sriuba – puikus pasirinkimas lengviems pietums. Ji pilna skaidulų ir vitaminų, o ryškios daržovių spalvos privers nusišypsoti net niūriausią dieną. Pasiruošimas užtruks vos pusvalandį, tad net ir skubėdami spėsite pasimėgauti naminiu maistu!

Ko mums reikia?
- 🥣 100 g perlinių kruopų
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🥕 1 didelė morka
- 🎃 200 g moliūgo (nulupto ir be sėklų)
- 🥒 200 g cukinijos
- 🫛 200 g šaldytų žirnių (arba konservuotų, nuvarvintų)
- 🫘 100 g konservuotų pupelių (nuvarvintų, gali būti baltos arba raudonos)
- 🥥 100 ml kokosų pieno (lieso)
- 🧈 1 šaukštelis sviesto (arba aliejaus)
- 🧂 Pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų
- 💧 1.5 l daržovių sultinio arba vandens
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Perlines kruopas gerai nuplaukite ir išvirkite atskirame puode, kol suminkštės (apie 20-30 min). Nupilkite vandenį ir kruopas dar kartą perplaukite šaltu vandeniu (kad nesuliptų, o sriuba būtų skaidri).
- Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite stambesne tarka. Moliūgą ir cukiniją supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Dideliame puode ištirpinkite sviestą (arba įpilkite aliejaus). Sudėkite svogūną ir kepinkite kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet sudėkite morkas ir kepinkite dar 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.
- Į puodą supilkite daržovių sultinį arba vandenį. Kai užvirs, sudėkite moliūgą ir virkite apie 10 minučių, kol moliūgas suminkštės, bet dar išlaikys formą.
- Sudėkite cukiniją, žirnius, nuvarvintas pupeles ir virtas perlines kruopas. Virkite dar 5 minutes.
- Supilkite liesą kokosų pieną, gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Leiskite sriubai dar minutę pavirti ir išjunkite ugnį. (Leiskite skoniams susidraugauti).
Patarimai 🎭
- Kad sriuba būtų dar aromatingesnė, pabaigoje įberkite šviežių smulkintų petražolių ar krapų.
- Moliūgą ir cukiniją galite pjaustyti ir kubeliais, ir plonais šiaudeliais – sriuba atrodys dar žaismingiau.
- Jei norite dar kremiškesnės tekstūros, prieš patiekiant dalį sriubos galite sutrinti blenderiu.
- Nepamirškite virtų perlinių kruopų perplauti šaltu vandeniu, kad jos nesuliptų ir sriuboje atrodytų estetiškai.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50