Suvalgyk.lt Logo
Sūrus dešrelių ir varškės įdaras suvyniotame tortilijos suktinuke

Tortilijų suktinukai su dešrelėmis ir varške

Kaip gimė šis receptas?

Sveikas, virtuvės nuotykių ieškotojau! 👋 Gavai ingredientų maišalynę, kurioje yra keletas tikrų lietuviškų draugų, tokių kaip varškė ir dešrelės, plius įprasti įtariamieji – tortilijos ir padažai? Puiku! 🎉 Gaminkime pietums kažką stebėtinai skanaus ir itin paprasto, kas leis panaudoti tuos ingredientus smagiai. Pamiršk nuobodžius sumuštinius, mes sukame greitus, sočius suktinukus, kurie žymiai įdomesni! Pasiruošk sukti, kepti ir doroti! 🤩

Tortilijų suktinukai su dešrelėmis ir varške

Ko mums reikia?

  • 🧀 200g varškės
  • 🌭 4 dešrelės
  • 🌯 4 tortilijos
  • 🥣 2 valg. š. majonezo
  • 🥫 1 valg. š. pomidorų padažo
  • 🧂 1/4 arb. š. druskos
  • 🌶️ 1/4 arb. š. pipirų
  • 🧈 1 valg. š. sviesto ar aliejaus kepimui
  • 🌿 Šviežių žolelių, pvz., krapų ar petražolių (Neprivaloma 🟢)
Tortilijų suktinukai su dešrelėmis ir varške

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Dešreles supjaustyk mažais griežinėliais ar gabalėliais.
  • Dubenyje sumaišyk varškę, majonezą, pomidorų padažą, druską ir pipirus. Gerai išmaišyk, kol masė bus palyginti vientisa.
  • Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitink sviestą ar aliejų. Sudėk supjaustytas dešreles ir kepk, kol jos gražiai paruduos, apie 5-7 minutes.
  • Šiek tiek pašildyk tortilijas pagal pakuotės instrukcijas (mikrobangų krosnelėje arba greitai pašildyk keptuvėje).
  • Tortiliją padėk ant lygaus paviršiaus. Per vidurį paskleisk maždaug ketvirtadalį varškės masės, palikdamas kraštus neužteptus.
  • Šaukštu ant varškės masės sudėk maždaug ketvirtadalį keptų dešrelių.
  • Užlenk tortilijos kraštus, tada nuo apačios sandariai susuk, kad gautųsi suktinukas.
  • Pakartok su likusiomis tortilijomis, varškės mase ir dešrelėmis.
  • Patiek nedelsiant arba apkepk keptuvėje, kad būtų trašku (žr. patarimus!). Jei nori, papuošk neprivalomomis šviežiomis žolelėmis.
Tortilijų suktinukai su dešrelėmis ir varške

Patarimai 🎭

💡 Geriausi patarimai:

  • 🔥 Nori traškesnių suktinukų? Po užpildymo, keptuvėje be riebalų, vidutinėje kaitroje pakepink siūle žemyn po porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  • 🥣 Nebūk drovus su varškės mase! Pasirūpink, kad ji būtų gerai pagardinta – truputis papildomos druskos ir pipirų gali padaryti stebuklą.
  • 🧅 Jei netyčia turi truputį svogūno ar česnako, prieš dedant dešreles į suktinukus, pakepink juos kartu keptuvėje – pridės papildomą skonio sluoksnį! (Neprivaloma 🟢, bet labai rekomenduojama!)

O kaip su pinigais? 💸

EUR 4.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!