
Troškinti jautienos šonkauliai su bulvių koše
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – tai tikras ramybės uostas po ilgos dienos. Lėtai troškinti jautienos šonkauliai taps nepaprastai minkšti, o bulvių košė su šlakeliu pieno ir sviesto idealiai apjungs visus skonius. Tai sotus ir jaukus patiekalas, kuris sušildys ir sielą, ir pilvą. Neskubėkite – geriausi dalykai gyvenime reikalauja laiko (arba bent jau lėto virimo!).

Ko mums reikia?
- 🥩 800 g jautienos šonkaulių
- 🥔 1 kg bulvių
- 🥕 2 didelės morkos
- 🍅 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 🧈 50 g sviesto
- 🥛 150 ml pieno
- 🥄 2 v. š. grietinės
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
- 💧 Šiek tiek aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Jautienos šonkaulius nuplaukite, nusausinkite ir gausiai pabarstykite druska bei pipirais. Didelėje, sunkioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite šonkaulius iš visų pusių, kol gražiai paruduos (tai užrakins sultis viduje, patikėkite). Išimkite šonkaulius ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite stambiai pjaustytas morkas ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Kepkite kelias minutes, kol morkos šiek tiek suminkštės. Jei keptuvė atrodo sausa, įpilkite šlakelį saulėje džiovintų pomidorų aliejaus.
- Grąžinkite šonkaulius į keptuvę su morkomis ir pomidorais. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų maždaug iki pusės šonkaulių. Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 2-2,5 valandos, arba kol mėsa taps labai minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulų.
- Kol šonkauliai troškinasi, nulupkite ir stambiai supjaustykite bulves. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos. Nupilkite vandenį.
- Į karštas bulves sudėkite sviestą, supilkite pašildytą pieną ir įdėkite grietinės. Bulves sutrinkite iki purios košės (be jokių gumulėlių, jei tik pavyks!). Paragaukite ir, jei reikia, dar įberkite druskos bei pipirų.
- Patiekite minkštus troškintus jautienos šonkaulius su dar karšta, puria bulvių koše ir gausiai užpilkite troškinio padažu. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Kad šonkauliai būtų dar minkštesni, po apkepimo juos galite troškinti ir orkaitėje žemoje temperatūroje (apie 150 °C) uždengtoje keptuvėje ar puode 2-3 valandas.
- Morkas pjaustykite stambesniais gabalėliais, kad troškinant neištižtų ir išlaikytų savo tekstūrą.
- Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais! Lauro lapai, rozmarinas ar net žiupsnelis kmynų puikiai tinka prie jautienos.
- Bulvių košę plakite iki visiškos purumo – kuo ilgiau plaksite, tuo puresnė ji bus, tik nepersistenkite, kad netaptų guminė (ypač jei naudojate virtuvinį kombainą).
- Jei norite dar intensyvesnio skonio, saulėje džiovintų pomidorų aliejų galite panaudoti kepant šonkaulius.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 15.50