
Varškės apkepas su vynuogėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis varškės apkepas su vynuogėmis – puikus pasirinkimas lengvai ir sočiai vakarienei. Jis minkštas, aromatingas ir tikrai sušildys po ilgos dienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti turimus produktus ir ilgai neužtrukti virtuvėje!

Ko mums reikia?
- 🥛 500 g varškės
- 🥚 2 dideli kiaušiniai
- 🥛 100 ml pieno
- 🍇 200 g vynuogių (be sėklų)
- 🍚 3 v. š. manų kruopų
- 🍚 2 v. š. cukraus (arba pagal skonį)
- 🧂 Žiupsnelis druskos
- 🧈 Šiek tiek sviesto (kepimo formai patepti)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą (apie 20x20 cm) patepkite sviestu (kad apkepas nepriliptų ir gražiai iškeptų).
- Dideliame dubenyje sutrinkite varškę su kiaušiniais, pienu, manų kruopomis, cukrumi ir druska iki vientisos masės. (Galite naudoti šakutę arba elektrinį trintuvą, jei norite labai glotnios tekstūros).
- Vynuoges perpjaukite pusiau ir įmaišykite į varškės masę. (Svarbu, kad vynuogės būtų be sėklų, kad nekiltų jokių staigmenų valgant).
- Paruoštą masę supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes, kol apkepas gražiai pagels ir sustings. (Patikrinkite pagaliuku – jei ištraukus jis švarus, apkepas gatavas).
- Iškepusį apkepą išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš pjaustydami ir patiekdami. (Šiek tiek atvėsęs apkepas bus lengviau pjaustomas ir tvirtesnis).
Patarimai 🎭
- Apkepo viršų galite apibarstyti cinamonu ar vaniliniu cukrumi, kad suteiktumėte daugiau aromato.
- Jei norite dar labiau pabrėžti saldumą, į tešlą įdėkite šiek tiek razinų arba džiovintų spanguolių.
- Prie apkepo puikiai tinka šaukštelis grietinės, jogurto ar uogienės.
- Apkepo gatvumą patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis švarus, apkepas paruoštas.
- Jei varškė labai drėgna, prieš naudojant ją galima šiek tiek nuspausti, kad apkepas būtų tvirtesnis.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50