Suvalgyk.lt Logo
Auksinės spalvos varškės apkepas su violetinėmis vynuogėmis, supjaustytas ir patiektas lėkštėje.

Varškės apkepas su vynuogėmis

Kaip gimė šis receptas?

Šis varškės apkepas su vynuogėmis – puikus pasirinkimas lengvai ir sočiai vakarienei. Jis minkštas, aromatingas ir tikrai sušildys po ilgos dienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti turimus produktus ir ilgai neužtrukti virtuvėje!

Varškės apkepas su vynuogėmis

Ko mums reikia?

  • 🥛 500 g varškės
  • 🥚 2 dideli kiaušiniai
  • 🥛 100 ml pieno
  • 🍇 200 g vynuogių (be sėklų)
  • 🍚 3 v. š. manų kruopų
  • 🍚 2 v. š. cukraus (arba pagal skonį)
  • 🧂 Žiupsnelis druskos
  • 🧈 Šiek tiek sviesto (kepimo formai patepti)
Varškės apkepas su vynuogėmis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą (apie 20x20 cm) patepkite sviestu (kad apkepas nepriliptų ir gražiai iškeptų).
  • Dideliame dubenyje sutrinkite varškę su kiaušiniais, pienu, manų kruopomis, cukrumi ir druska iki vientisos masės. (Galite naudoti šakutę arba elektrinį trintuvą, jei norite labai glotnios tekstūros).
  • Vynuoges perpjaukite pusiau ir įmaišykite į varškės masę. (Svarbu, kad vynuogės būtų be sėklų, kad nekiltų jokių staigmenų valgant).
  • Paruoštą masę supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes, kol apkepas gražiai pagels ir sustings. (Patikrinkite pagaliuku – jei ištraukus jis švarus, apkepas gatavas).
  • Iškepusį apkepą išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš pjaustydami ir patiekdami. (Šiek tiek atvėsęs apkepas bus lengviau pjaustomas ir tvirtesnis).
Varškės apkepas su vynuogėmis

Patarimai 🎭

  • Apkepo viršų galite apibarstyti cinamonu ar vaniliniu cukrumi, kad suteiktumėte daugiau aromato.
  • Jei norite dar labiau pabrėžti saldumą, į tešlą įdėkite šiek tiek razinų arba džiovintų spanguolių.
  • Prie apkepo puikiai tinka šaukštelis grietinės, jogurto ar uogienės.
  • Apkepo gatvumą patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis švarus, apkepas paruoštas.
  • Jei varškė labai drėgna, prieš naudojant ją galima šiek tiek nuspausti, kad apkepas būtų tvirtesnis.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 4.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!