
Varškės Blynai su Obuoliais ir Bananais
Kaip gimė šis receptas?
Oho, ką mes jums čia prigalvojome! 🤩 Gavome jūsų iššūkį su 🧀 saldžia varške, 🥚 kiaušiniais, 🥛 pienu, 🥄 grietine, 🍚 miltais, 🧈 sviestu, 🍌 bananais ir 🍎 obuoliu. Ir atspėkite ką? Juos pavertėme pačiais stebuklingiausiais, piniginei draugiškiausiais pietų hitais: puriais, vaisiškais blynais, kurie skonis tiesiog kaip močiutės glėbys! 😋 Pasiruoškite pasinerti į skanumą, kuriam nereikės parduoti inksto. Pradedam kepti! 🎉

Ko mums reikia?
- 🧀 250g saldžios varškės
- 🥚 2 dideli kiaušiniai
- 🥛 50ml pieno
- 🍚 100g kvietinių miltų
- 🍌 1 prinokęs bananas, sutrintas
- 🍎 1 mažas obuolys, tarkuotas
- 🧂 Žiupsnelis druskos
- 🥄 2 v.š. baltojo cukraus (kiekį reguliuokite pagal varškės saldumą ir skonį)
- 🧈 1 v.š. sviesto (kepimui)
- 🌿 1/2 a.š. malto cinamono (Nebūtina)
- 🥄 2 v.š. grietinės (patiekimui, Nebūtina)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite saldžią varškę, kiaušinius, pieną, druską ir cukrų. Gerai išmaišykite, kol viskas susijungs ir masė bus gana vientisa.
- Palaipsniui berkite miltus į varškės masę, maišydami tik tiek, kol susijungs. Saugokitės, kad nepermaišytumėte. Jei naudojate, įmaišykite maltą cinamoną.
- Švelniai įmaišykite sutrintą bananą ir tarkuotą obuolį į tešlą. Tešla turėtų būti tiršta, bet tinkama kabinti šaukštu.
- Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite sviesto ir leiskite jam ištirpti, padengiant keptuvės dugną.
- Šaukštu dėkite tešlos į įkaitintą keptuvę, šiek tiek suplodami šaukšto nugarėle, kad suformuotumėte nedidelius blynelius.
- Kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių arba kol gražiai paruduos ir iškeps. Reguliuokite kaitrą, kad nepridegtų.
- Patiekite saldžios varškės blynus su obuoliais ir bananais šiltus. Jei naudojate, uždėkite šaukštelį grietinės, kad suteiktumėte papildomo gaivumo.
Patarimai 🎭
💡 Naudingi patarimai:
- ❄️ Pasidarykite daugiau tešlos ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų – puikiai tiks greitiems pusryčiams ar užkandžiui! Prieš kepant tiesiog gerai išmaišykite.
- ✨ Kad plutelė būtų ypač auksinė, neperkraukite keptuvės. Kepkite mažesnėmis porcijomis, jei reikia – kantrybė yra dorybė, ypač kai kalba eina apie skanumą!
- 🍯 Jei jūsų spintelėje užsilikęs šlakelis medaus ar klevų sirupo, užpilkite ant viršaus – blynai iš nuostabių taps dieviškais! (Bet jie ir be to nuostabūs!)
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50