Suvalgyk.lt Logo
Purūs varškės blynai su traškia šonine ir šviežiomis vynuogėmis, patiekti pusryčiams.

Varškės blynai su šonine ir vynuogėmis

Kaip gimė šis receptas?

Šie purūs varškės blynai su traškia šonine ir gaiviomis vynuogėmis yra puikus pasirinkimas prabangiam ryto startui. Tai patiekalas, kuris sujungia saldžius ir sūrius skonius, sukuriant tikrą pusryčių šventę. Tobulai tinka lėtiems savaitgalio rytams, kai norisi palepinti save ir artimuosius.

Varškės blynai su šonine ir vynuogėmis

Ko mums reikia?

  • 🥛 400 g varškė
  • 🥚 2 vnt. kiaušiniai
  • 🌾 4 valg. šaukštai miltai
  • 🌽 1 valg. šaukštas kukurūzų krakmolas
  • 🥓 150 g šoninės juostelės
  • 🍇 200 g vynuogės
  • 🧈 2 valg. šaukštai sviestas (kepimui)
  • 🍚 2 valg. šaukštai cukrus
  • 🧂 Žiupsnelis druska
Varškės blynai su šonine ir vynuogėmis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir druską. Gerai sutrinkite šakute ar plakikliu, kad masė taptų vientisa.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kukurūzų krakmolą. Supilkite sausą mišinį į varškės masę ir atsargiai išmaišykite (nepermaišykite, tešla turi būti puri).
  • Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir kepkite šoninės juosteles, kol taps traškios. Iškepusią šoninę nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
  • Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Dėkite po šaukštą varškės tešlos ir kepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus ir iškeps vidus.
  • Nuplaukite ir perpjaukite vynuoges per pusę, jei jos didelės.
  • Patiekite šiltus varškės blynus su traškia šonine ir gaiviomis vynuogėmis. (Jei norite, galite pridėti ir šaukštelį grietinės ar jogurto.)
Varškės blynai su šonine ir vynuogėmis

Patarimai 🎭

  • Kad blynai būtų ypač purūs, miltus sumaišykite su kukurūzų krakmolu ir persijokite į varškės masę.
  • Šoninę kepkite ant nedidelės ugnies, kad ji taptų traški, bet nesudegtų. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Jei norite daugiau saldumo, blynų tešlą galite praturtinti vaniliniu cukrumi arba žiupsneliu tarkuotos citrinos žievelės.
  • Blynus patiekite karštus, o vynuoges ir keptą šoninę dėkite ant viršaus tiesiai prieš valgant.
  • Užuot varškės, galite naudoti ir Rikotos sūrį, blynai bus dar švelnesni (nors ir nebus „varškės“ blynai).

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 15.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!