
Vištiena su ryžiais, baravykais ir mangoldais
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas jaukiai vakarienei, kai norisi kažko sotaus, bet ne per sunkaus. Vištienos, grybų ir ryžių derinys su šviežiais mangoldais ir tirpstančiu brie sūriu sukurs nuostabių skonių simfoniją. Lengvas paruošimas leis daugiau laiko skirti mėgavimuisi.

Ko mums reikia?
- 🍗 500 g vištienos blauzdelių be kaulo (arba vištos krūtinėlės)
- 🍚 200 g ryžių
- 🍄 20 g džiovintų baravykų
- 🥕 2 vidutinės morkos
- 🥬 200 g mangoldų lapų
- 🧀 100 g sūrio brie
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🧄 2 skiltelės česnako
- 🌿 700 ml vištienos sultinio
- 🥄 2 v. š. aliejaus kepimui
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti apie 20 minučių. Vėliau nusunkite, bet vandenį išsaugokite, jei norėsite suteikti daugiau grybų skonio.
- Vištieną supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ar puode ir apkepkite vištieną iš visų pusių, kol šiek tiek apskrus. Išimkite ir atidėkite į šalį.
- Toje pačioje keptuvėje sudėkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas, kepkite, kol suminkštės. Įberkite smulkintą česnaką ir nuvarvintus baravykus, kepkite dar porą minučių.
- Suberkite ryžius, supilkite vištienos sultinį (arba dalį sultinio ir dalį baravykų brinkinimo vandens) ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite apie 15 minučių, kol ryžiai sugers didžiąją dalį skysčio.
- Į ryžius sudėkite supjaustytus mangoldų lapus ir keptą vištieną. Išmaišykite, kad mangoldai apvystų (nepervirkite jų!).
- Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytą brie sūrį. Uždenkite keptuvę ir palaukite, kol sūris išsilydys (užtruksite porą minučių, kol jis taps toks meilus ir kreminis).
- Patiekite iš karto, kol sūris dar tirpsta.
Patarimai 🎭
- Jei neturite džiovintų baravykų, galite naudoti šviežius pievagrybius ar kitus mėgstamus grybus – tiesiog juos pakepinkite kartu su morkomis.
- Vištienos blauzdelės be kaulo bus sultingesnės, tačiau tinka ir vištos krūtinėlė – kepkite ją trumpiau, kad neperkeptumėte.
- Prieš patiekiant galite apibarstyti šviežiomis petražolėmis ar svogūnų laiškais papildomam šviežumui.
- Jei norite dar kremiškesnio padažo, įberkite šaukštelį miltų kartu su sultiniu ir maišykite, kol sutirštės.
- Ruošdami mangoldus, atskirkite lapkočius nuo lapų – lapkočius galima pakepinti kartu su morkomis, o lapus sudėti vėliau, kad išliktų traškesni.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50