
Vištienos ir Daržovių Keptuvė su Bulvėmis
Kaip gimė šis receptas?
Pasiruošę pietų nuotykiui, kuris neištuštins kišenės? 🚀 Gavome šūsnį puikių ingredientų: vištienos faršą, kiaušinius, paslaptingąją varškę (mes jus supratom!), cukiniją, agurkus, pomidorus ir kuklias bulves. Ir atspėkite ką? Suplakėme keptuvės šedevrą, kuris tiesiog sprogsta nuo skonio! 💥 Jis sotus, džiugus ir panaudoja beveik viską, ką turite. Pirmyn, gaminkime! 🎉

Ko mums reikia?
- 🐔 250g vištienos faršo
- 🥔 2 vidutinės bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais (apie 300g)
- 🧅 1/2 vidutinio svogūno, smulkiai sukapoto
- 🥒 1/2 cukinijos, supjaustytos kubeliais
- 🥚 2 kiaušiniai
- 🧀 100g varškės
- 🍅 1 vidutinis pomidoras, supjaustytas kubeliais (patiekimui)
- 🥒 1/2 agurko, supjaustyto kubeliais (patiekimui)
- 💧 1 valgomasis šaukštas kepimo aliejaus (pvz., augalinio arba saulėgrąžų)
- 🧂 1/2 arbatinio šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
- 🌶️ 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
- 🧄 1 skiltelė česnako, sukapota (Pasirenkama 🟢)
- 🌿 Žiupsnelis džiovintų petražolių ar krapų (Pasirenkama 🟢)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje ar keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės-didelės ugnies. Suberkite pjaustytas bulves ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, 8-10 minučių, kol taps auksinės spalvos ir minkštos.
- Nustumkite iškepusias bulves į vieną keptuvės pusę. Į tuščiąją pusę suberkite smulkintą svogūną ir kepkite 3-4 minutes, kol suminkštės. Jei naudojate, įberkite sukapoto česnako ir pakepkite dar minutę, kol pakvips.
- Į keptuvę sudėkite vištienos faršą. Šaukštu susmulkinkite ir kepkite, kol neliks rožinės spalvos, apie 5-7 minutes. Sumaišykite vištieną, svogūną ir bulves.
- Į keptuvę sudėkite supjaustytą cukiniją. Kepkite 3-5 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol cukinija šiek tiek suminkštės, bet išliks traški. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Keptuvėje esančioje masėje padarykite du nedidelius "šulinėlius". Į kiekvieną "šulinėlį" įmuškite po kiaušinį. Uždenkite keptuvę ir kepkite 3-5 minutes, arba kol kiaušinio baltymai sukietės, o tryniai iškeps pagal jūsų skonį.
- Kol kiaušiniai kepa, mažame dubenėlyje greitai sumaišykite varškę su trupučiu druskos ir, jei naudojate, žiupsneliu džiovintų žolelių. Tai padarys ją kremiškesnę ir lengviau tepamą.
- Patiekite keptuvės turinį tiesiai iš keptuvės arba perkelkite į lėkštes. Kiekvieną porciją papuoškite pagardinta varške, šviežiais pjaustytais pomidorais ir agurkais. Mėgaukitės savo nuostabiais pietumis!
Patarimai 🎭
💡 Profesiniai patarimai:
- 🥔 Kad bulvės būtų itin traškios, neperkraukite keptuvės! Jei reikia, kepkite dalimis. Truputis erdvės leidžia joms spragsėti ir blizgėti! ✨
- 🔄 Liko likučių? Šis keptuvės patiekalas dar skanesnis kitą dieną! Tiesiog švelniai pašildykite keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje. Mėgaukitės kulinariniu triumfu pakartotinai! 🥳
- 🌿 Drąsiai įberkite žiupsnelį džiovintų žolelių, pavyzdžiui, raudonėlio ar čiobrelių, jei turite – jos puikiai draugauja su bulvėmis ir vištiena! 💚
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50