
Vištienos ir morkų keptuvė
Kaip gimė šis receptas?
Greita ir soti keptuvė su vištiena ir morkomis – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko skanaus, bet laiko gaminimui nedaug. Šis patiekalas yra lyg malonus netikėtumas: paprasti ingredientai susivienija į nuostabų, jaukų vakarėlio draugą, kuris primena močiutės virtuvės šilumą.

Ko mums reikia?
- 🍗 300 g vištienos filė
- 🥕 2 vidutinės morkos
- 🥚 1 kiaušinis
- 🥄 1 valgomasis šaukštas aliejaus kepimui
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis.
- Morkas nuskuskite ir sutarkuokite stambesne tarka (arba supjaustykite plonais šiaudeliais, jei turite kantrybės).
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
- Į keptuvę sudėkite tarkuotas morkas, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite maišydami apie 5-7 minutes, kol morkos suminkštės.
- Muškite kiaušinį į atskirą indą, švelniai išplakite šakute. Supilkite kiaušinį į keptuvę ant vištienos ir morkų mišinio. (Tai lyg keptuvės magija – viskas susijungs į vieną).
- Kaitinkite dar 2-3 minutes, nuolat maišydami, kol kiaušinis iškeps. Patikrinkite, ar druskos ir pipirų pakanka.
- Patiekite iš karto su šviežių salotų lapais ar mėgstamu garnyru.
Patarimai 🎭
- Vištieną galite supjaustyti ir smulkesniais gabalėliais, kad iškeptų dar greičiau. Tiesiog saugokitės, kad nepasiduotų pagundai ir neišbėgtų iš keptuvės!
- Norėdami pridėti daugiau daržovių, įberkite smulkintų svogūnų ar paprikos likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.
- Patiekalas puikiai tinka ir rytojaus pietums – skonis tikrai nenukentės.
- Prieš patiekiant galite apibarstyti šviežiomis petražolėmis ar krapais – spalva ir skonis tik pagerės.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50