
Daržovių apkepas su bulvėmis ir moliūgu
Kaip gimė šis receptas?
Šis daržovių apkepas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi sotaus ir šilto patiekalo, bet ne per daug vargti virtuvėje. Jame puikiai dera žemės skonio bulvės ir moliūgas su traškiais žirneliais ir švelniu kalafioru. Be to, puikiai tinka „išvalyti“ šaldytuvą nuo įvairių daržovių likučių!

Ko mums reikia?
- 🥔 500 g bulvių
- 🥕 1 didelė morka
- 🥦 300 g kalafioro
- 🥚 2 dideli kiaušiniai
- 🎃 300 g moliūgo (nulupto ir išvalyto)
- 🫛 150 g šaldytų žirnelių
- 🥛 200 ml grietinės (30% riebumo)
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
- 🧈 Šlakelis aliejaus arba gabalėlis sviesto kepimo formai patepti
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Bulves, morką ir moliūgą nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais (kad keptų tolygiai ir niekas nepasiskųstų nevirta morka!). Kalafiorą išskirstykite žiedynėliais.
- Puode užvirkite vandenį, pasūdykite. Suberkite bulves ir morkas, virkite apie 5-7 minutes. Tuomet suberkite kalafioro žiedynėlius ir moliūgo kubelius, virkite dar 3-4 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės, bet liks traškios.
- Daržoves nukoškite ir atidėkite į šalį. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išplakite (kol gausite vientisą, švelnų padažą – jokios magijos, tik kruopštumas!).
- Į grietinės ir kiaušinių plakinį suberkite apvirtas daržoves ir šaldytus žirnelius. Viską atsargiai išmaišykite, kad daržovės nepasipiltų protestais dėl grubaus elgesio.
- Kepimo formą patepkite aliejumi arba sviestu, sukrėskite daržovių masę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 minutes, arba kol viršus gražiai apskrus ir kiaušinių plakinys sustings.
- Iškepusį apkepą išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti prieš pjaustant (kad visi skoniai susidraugautų ir apkepas geriau laikytų formą). Patiekite šiltą. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Kad apkepas būtų dar aromatingesnis, prieš kepant pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
- Jei norite daugiau baltymų, įmaišykite virtos vištienos ar rūkytos dešrelės gabalėlių.
- Moliūgą galite kepti orkaitėje atskirai, kad jis suminkštėtų ir karamelizuotųsi prieš maišant su kitomis daržovėmis.
- Patiekite su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – krapais, petražolėmis ar laiškiniais česnakais, kad suteiktumėte gaivumo.
- Šį apkepą galima paruošti iš anksto ir atšaldyti, o prieš valgant tiesiog pašildyti orkaitėje.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50