
Jautienos didkepsnis su raudonojo vyno padažu ir sūrių mišiniu
Kaip gimė šis receptas?
Šis jautienos didkepsnis su sodriu raudonojo vyno padažu ir subtiliu sūrių mišiniu yra tikra karališka vakarienė. Puikiai tinka ypatingoms progoms arba tiesiog norint palepinti save po ilgos dienos. Mėsos minkštumas ir padažo gilumas nustebins net ir išrankiausius gomurius.

Ko mums reikia?
- 🥩 2 vnt. (apie 200-250 g kiekvienas) jautienos didkepsnių (pvz., antrekoto ar išpjovos)
- 🍷 200 ml raudonojo vyno
- 🧅 1 maža galva svogūno
- 🧄 2 skiltelės česnako
- 🌿 5 g šviežių rozmarino lapelių
- 🧈 20 g sviesto
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 🧀 100 g sūrių mišinio (pvz., čedario, gouda, mocarelos)
- 🌰 30 g Nuts/Seeds (pvz., skrudintų migdolų ar graikinių riešutų)
- 🥕 100 g įvairių daržovių (pvz., šparagų, brokolių žiedynų) garnyrui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Jautienos didkepsnius gausiai apibarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus iki aukštos temperatūros.
- Kepkite didkepsnius po 2-4 minutes iš abiejų pusių, priklausomai nuo norimo iškepimo lygio (pvz., 2 min. = kraujingas, 4 min. = vidutiniškai iškeptas). Paskutinėmis minutėmis įdėkite sviesto, rozmarino ir česnako, kepdami didkepsnius laistykite tirpintu sviestu.
- Iškepusius didkepsnius išimkite iš keptuvės, uždenkite folija ir palikite pailsėti 5-10 minučių.
- Toje pačioje keptuvėje (nenuplautoje) suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Supilkite raudonąjį vyną ir kaitinkite, kol padažas sutirštės perpus, nugramdydami visus prikepusius dugno likučius (tai suteiks padažui gilumo).
- Kol mėsa ilsisi, o padažas verda, išvirkite ar apvirkite garnyrui skirtas daržoves garuose arba kepkite su trupučiu sviesto.
- Patiekite didkepsnius su raudonojo vyno padažu. Apibarstykite sūrių mišiniu ir smulkintais riešutais/sėklomis, patiekite su daržovėmis.
Patarimai 🎭
- Jautieną išimkite iš šaldytuvo bent 30 minučių prieš kepimą, kad ji pasiektų kambario temperatūrą ir tolygiau iškeptų.
- Raudonojo vyno padažui naudokite kokybišką vyną – tas pats vynas, kurį gertumėte prie patiekalo, tiks puikiai.
- Sūrių mišinį galima pagardinti smulkintais graikiniais riešutais ar saulėgrąžomis, kad suteiktumėte papildomos tekstūros.
- Kepant didkepsnį, nebijokite jo apversti kelis kartus – tai padeda tolygiau apskrusti ir iškepti.
- Po kepimo leiskite mėsai pailsėti 5-10 minučių, uždengus folija, kad sultys pasiskirstytų ir mėsa būtų sultingesnė.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 45.00