
Pusryčių kiaušinienė su picos, makaronų ir sūrio likučiais
Kaip gimė šis receptas?
🍳 Labas rytas, pusryčių metas... ir kas gi čia? Likučiai nuo vakarykštės picos ir makaronų?! 🤔 Tikra tiesa! Imame vakaro puotos čempionus – truputį mėlynojo sūrio, vienišą pomidorą, tą picos skiltelę, kuri dar laikosi, ir šiek tiek makaronų su krevetėmis likučių – ir paverčiame juos stebėtinai gera rytine košele! 🥳 Neleiskite tiems skaniems kąsneliams pradingti; padarykime jiems nuostabų rytinį perversmą. Pasiruoškite patiekalui, kuris kiekvienu kąsneliu sako „Aš esu kūrybingas ir nekenčiu maisto švaistymo!“ Pakepkime truputį magijos! ✨

Ko mums reikia?
- 🧀 Mėlynojo pelėsio sūris, apie 50g, sutrupintas
- 🍅 Pomidoras, 1 vidutinis, supjaustytas kubeliais
- 🍕 Pusė picos, likutis, supjaustytas mažais gabalėliais
- 🍝 Šiek tiek makaronų su krevetėmis, apie 1 puodelis likučio, supjaustyti, jei dideli gabalai
- 🥚 Kiaušiniai, 2-3 dideli (nebūtina)
- 🧅 Svogūnas, 1/4 vidutinio, smulkiai supjaustytas (nebūtina)
- 🧄 Česnakas, 1 skiltelė, sukapota (nebūtina)
- 🥄 Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- 🧂 Druska, žiupsnelis
- 🌶️ Pipirai, žiupsnelis
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Jei naudojate, sudėkite supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 3-4 minutes.
- Jei naudojate, sudėkite sukapotą česnaką ir kepkite 30 sekundžių, kol ims kvepėti.
- Į keptuvę sudėkite supjaustytos picos ir makaronų su krevetėmis likučius. Maišykite ir šildykite 2-3 minutes.
- Sudėkite supjaustytą pomidorą ir sutrupintą mėlynojo sūrio. Švelniai maišykite, kol sūris pradės šiek tiek lydytis.
- Jei naudojate kiaušinius, išplakite juos mažame dubenėlyje su druska ir pipirais. Kiaušinių masę supilkite ant ingredientų keptuvėje.
- Kepkite švelniai maišydami, kol kiaušiniai sutvirtės iki norimos konsistencijos (praleiskite šį žingsnį, jei nenaudojate kiaušinių).
- Patiekite karštą ir mėgaukitės savo kūrybiškais pusryčiais!
Patarimai 🎭
💡 Kepimo patarimai:
- 🍕 Įsitikinkite, kad picos ir makaronų likučiai nėra pernelyg padažingi, kitaip kiaušinienė gali gautis šiek tiek skysta. Jei reikia, nusausinkite popieriumi!
- 🔥 Neperkepkite kiaušinienės! Nukelkite nuo ugnies, kai ji dar šiek tiek drėgna – taip gausite tobulą kreminę tekstūrą.
- 🌿 Truputis šviežių petražolių ar bazilikų ant viršaus tikrai suteiks prabangos jausmą, net jei pradėjote nuo likučių! 🌿
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50