Suvalgyk.lt Logo
Sotus avinžirnių troškinys su morkomis, paprika ir pomidorais, patiekiamas lėkštėje

Avinžirnių troškinys

Kaip gimė šis receptas?

Šis avinžirnių troškinys – tai tikras džiaugsmas tiek skrandžiui, tiek sielai. Jis sotus, maistingas ir paruošiamas su minimaliomis pastangomis. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko šilto ir gardaus, o virtuvėje praleisti valandų nesinori. Tai patiekalas, kuris nepaliks abejingų, net ir mėsos mėgėjų!

Avinžirnių troškinys

Ko mums reikia?

  • 🫘 400 g konservuotų avinžirnių (nusausintų)
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🥕 2 morkos
  • 🫑 1 raudonoji paprika
  • 🍅 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 🧄 2 skiltelės česnako
  • 🌿 1 arbatinis šaukštelis kuminų
  • 🌶️ 1/2 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 💧 200 ml daržovių sultinio
  • 🥄 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 🧂 Druskos pagal skonį
  • 🖤 Pipirų pagal skonį
Avinžirnių troškinys

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambesne tarka, papriką supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės (apie 5 minutes).
  • Įdėkite tarkuotas morkas ir paprikos kubelius. Kepkite dar 5-7 minutes, kol daržovės pradės minkštėti. Tuomet sudėkite smulkintą česnaką, kuminus ir rūkytos paprikos miltelius, kepkite dar minutę, kol pasklis aromatas (nemaišykite per ilgai, kad česnakas nepridegtų).
  • Supilkite smulkintus pomidorus, daržovių sultinį ir nusausintus avinžirnius. Išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 15-20 minučių, kol daržovės bus visiškai minkštos, o skoniai susimaišys.
  • Patiekite karštą, pabarstę šviežiomis žolelėmis, jei naudojate.
Avinžirnių troškinys

Patarimai 🎭

  • Jei norite, kad troškinys būtų kremiškesnis, prieš patiekiant galite dalį troškinio sutrinti blenderiu.
  • Troškinį galite pagardinti šviežiomis kalendromis ar petražolėmis – jos suteiks patiekalui gaivumo.
  • Jei mėgstate aštriau, įdėkite žiupsnelį čili pipirų dribsnių kartu su prieskoniais.
  • Likusius avinžirnius galima panaudoti humusui gaminti – taip niekas nenueis veltui!
  • Šį troškinį puikiai papildo kuskusas, ryžiai ar šviežia duona.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 9.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!