Suvalgyk.lt Logo
Bulvių virtinukai patiekti lėkštėje, apipilti sodriu sezamų ir pomidorų padažu.

Bulvių virtinukai su sezamų ir pomidorų padažu

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – tai puikus būdas paversti paprastus bulvių virtinukus į tikrą skonio šventę! Sezamų pastos ir pomidorų pastos duetas sukuria sodrų, giliai azijietiškais motyvais dvelkiantį padažą, kuris apgaubia kiekvieną virtinuką. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi greitai, bet be galo gardžiai pavalgyti. Pasiruoškite atrasti naują mėgstamiausią derinį!

Bulvių virtinukai su sezamų ir pomidorų padažu

Ko mums reikia?

  • 🥔 500 g bulvių virtinukų
  • 🥫 2 v. š. pomidorų pastos
  • 🌰 2 v. š. sezamų pastos (tahini)
  • 🍯 1 v. š. agavų sirupo
  • 🧂 2 v. š. sojos padažo
  • 💧 50 ml vandens
  • 🥄 Žiupsnelis juodųjų pipirų
Bulvių virtinukai su sezamų ir pomidorų padažu

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Pirmiausia, paruoškite bulvių virtinukus, virkite juos pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus, kol iškils į paviršių. Tada nukoškite.
  • Kol virtinukai verda, pasiruoškite padažą: dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, sezamų pastą, agavų sirupą ir sojos padažą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į padažo mišinį supilkite vandenį ir vėl gerai išplakite. (Nereikia jaudintis, padažas tikrai nepabėgs!) Jei reikia, pagardinkite žiupsneliu juodųjų pipirų.
  • Nukoštus bulvių virtinukus sudėkite į keptuvę arba didelį dubenį. Supilkite ant jų paruoštą padažą.
  • Švelniai išmaišykite, kad kiekvienas virtinukas tolygiai pasidengtų padažu. Patiekite iš karto.
Bulvių virtinukai su sezamų ir pomidorų padažu

Patarimai 🎭

  • Kad padažas būtų dar sodresnis, jį galite patiekti su smulkintais skrudintais žemės riešutais arba šviežiomis kalendromis.
  • Jei virtinukus norite apkepti, prieš maišydami su padažu juos gerai nusausinkite ir apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
  • Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais – šiek tiek imbiero ar česnako granulių suteiks padažui papildomo skonio.
  • Padažo tirštumą galite reguliuoti vandeniu ar daržovių sultiniu – jei norite skystesnio, įpilkite daugiau, jei tirštesnio, virinkite ilgiau.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 18.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!