Suvalgyk.lt Logo
Sotus faršo ir daržovių apkepas su bulvėmis, morkomis ir apkeptu sūriu, patiektas kepimo inde.

Faršo ir daržovių apkepas

Kaip gimė šis receptas?

Šis paprastas ir sotus apkepas – puikus pasirinkimas sočiam ir jaukiam šeimos pietų stalui. Jame puikiai dera sultingas maltinys su minkštomis bulvėmis ir saldžiomis morkomis, o viskas sujungta į vieną nuostabų patiekalą, kuris nereikalauja daug pastangų virtuvėje. Idealiai tinka, kai norisi kažko šilto ir naminio.

Faršo ir daržovių apkepas

Ko mums reikia?

  • 🥩 500 g kiaulienos/jautienos faršo
  • 🥔 700 g bulvių
  • 🥕 2 didelės morkos
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🧄 2 skiltelės česnako
  • 🫒 2 v. š. aliejaus kepimui
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
  • 🌿 1 a. š. džiovintų prieskonių (pvz., raudonėlio, baziliko)
  • 💧 100 ml daržovių arba mėsos sultinio
  • 🧀 50 g fermentinio sūrio (tarkuoto)
Faršo ir daržovių apkepas

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas ir bulves supjaustykite nedideliais kubeliais (apie 1,5-2 cm). Česnaką sutrinkite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite faršą ir kepkite maišydami, kol paruduos ir subyrės. Įberkite druskos, pipirų, džiovintų prieskonių ir trintą česnaką, gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
  • Į kepimo indą (apie 20x30 cm) sudėkite bulvių kubelius, ant viršaus tolygiai paskirstykite apkeptą faršą. Tada užberkite morkų kubelius.
  • Supilkite sultinį į kepimo indą. Uždenkite folija ir pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kol bulvės suminkštės (patikrinkite šakute, ar jau pasidavė spaudimui).
  • Nuimkite foliją, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus (tikra aukso luoba!).
  • Iškepusį apkepą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam kelias minutes pastovėti prieš pjaustant ir patiekiant.
Faršo ir daržovių apkepas

Patarimai 🎭

  • Kad apkepas būtų dar sultingesnis, galite įdėti šlakelį grietinėlės ar pieno kartu su sultiniu.
  • Jei neturite laiko kepti, galite visus ingredientus (išskyrus sūrį) troškinti puode ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
  • Nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais – čiobreliai, rozmarinai ar šiek tiek paprikos miltelių puikiai papildys skonį.
  • Prieš patiekiant, leiskite apkeptui pastovėti 5-10 minučių – taip lengviau pjaustysite ir skoniai geriau susijungs.
  • Jei norite daržovių įvairovės, įberkite žirnelių arba kukurūzų likus 10 minučių iki kepimo pabaigos.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 8.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!