Suvalgyk.lt Logo
Sluoksniuotas varškės desertas su aviečių želės sluoksniu stikliniame indelyje, papuoštas uogomis.

Gaivus varškės desertas su aviečių želė

Kaip gimė šis receptas?

Ieškote greito, bet įspūdingo deserto? Šis varškės ir aviečių želė derinys – puikus pasirinkimas! Jis ne tik maloniai nustebins gaiva, bet ir suteiks energijos be didelių pastangų. Idealu, kai norisi kažko saldaus, bet lengvo, o ir pagaminti trunka tiek pat, kiek spėti pagurkšnoti kavos.

Sluoksniuotas, spalvingas ir be galo skanus – šis desertas taps mėgstamiausiu užkandžiu ne tik jums, bet ir jūsų artimiesiems. Puikiai tinka tiek kasdienai, tiek netikėtiems svečiams.

Gaivus varškės desertas su aviečių želė

Ko mums reikia?

  • 🥛 500 g varškės (kreminės arba trintos)
  • 🍬 3-4 v. š. cukraus (pagal skonį)
  • 🥣 1 pakelis (apie 80-100 g) aviečių želė miltelių
  • 💧 400 ml vandens (želė ištirpinti)
Gaivus varškės desertas su aviečių želė

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Želė miltelius ištirpinkite 400 ml karšto, bet ne verdančio vandens. Gerai išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių, ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Dubenyje sumaišykite varškę su cukrumi. Jei norite itin lygios tekstūros, galite pertrinti blenderiu (arba tiesiog gerai išmaišyti, kaip darydavo močiutės).
  • Kai želė atvės, įmaišykite į varškės masę. Gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
  • Varškės masę supilstykite į atskirus deserto indelius arba vieną didesnį indą.
  • Dėkite desertą į šaldytuvą bent 2-3 valandoms, o geriausia – per naktį, kad gerai sustingtų ir būtų tinkamai atšalęs.
  • Patiekite atšaldytą. Gero apetito ir saldžių akimirkų!
Gaivus varškės desertas su aviečių želė

Patarimai 🎭

  • Norėdami, kad desertas būtų dar gaivesnis, į varškės sluoksnį galite įdėti šiek tiek citrinos žievelės.
  • Jei nemėgstate aviečių, drąsiai eksperimentuokite su kitų skonių želė milteliais – braškių, persikų ar juodųjų serbentų.
  • Kad sluoksniai gražiai sustingtų, leiskite kiekvienam sluoksniui gerai atvėsti šaldytuve prieš pilant kitą. (Kantrybė – deserto sėkmės garantas!)
  • Prieš patiekiant, desertą galite papuošti šviežiomis uogomis ar mėtų lapeliu.
  • Jei varškė per tiršta, įmaišykite šiek tiek pieno ar grietinėlės, kad būtų kremiškesnė.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 4.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!