
Greiti azijietiški ryžiai su daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – puikus būdas greitai ir skaniai užkąsti, kai norisi kažko egzotiško, bet laiko gaminti nėra. Tai tarsi greitoji pagalba skrandžiui, kuri maloniai nustebins savo paprastumu ir skonių harmonija.

Ko mums reikia?
- 🍚 200 g virtų ryžių
- 🥕 50 g tarkuotų morkų
- 🧅 50 g smulkinto svogūno
- 🧄 1 skiltelė česnako
- 🫙 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- 🌶️ Žiupsnelis aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina)
- 🌿 Šlakelis aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus.
- Suberkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas, kepkite, kol suminkštės (apie 3-5 minutes).
- Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasklis aromatas.
- Sudėkite virtus ryžius į keptuvę, supilkite sojos padažą ir pabarstykite aitriosios paprikos dribsniais. Gerai išmaišykite.
- Kepkite dar 2-3 minutes, vis pamaišydami, kol ryžiai sušils ir pasidengs padažu. Patiekite iškart.
Patarimai 🎭
- Jei norite daugiau baltymų, įberkite saują edamame pupelių arba pakepinkite kiaušinį.
- Daržoves galite keisti pagal turimus likučius šaldytuve – tinka morkos, brokoliai ar cukinijos.
- Ryžius geriausia naudoti atvėsusius, likusius nuo vakarienės – jie bus puresni.
- Jei neturite sojos padažo, galite naudoti žiupsnelį druskos ir šiek tiek skysčio, pavyzdžiui, daržovių sultinio.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50