Suvalgyk.lt Logo
Lėkštė su jautienos kepsnio juostelėmis, šviežiomis morkomis, agurkais ir anakardžiais, patiekta ant medinės lentelės.

Jautienos kepsnys su traškiomis daržovėmis ir anakardžiais

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas puikiai tinka sveikai, sočiai ir skaniai vakarienei. Jautienos kepsnys kepamas iki tobulumo, o šviežios morkos ir agurkai suteikia traškumo ir gaivumo. Anakardžiai prideda malonų riešutinį poskonį ir tekstūrą.

Jautienos kepsnys su traškiomis daržovėmis ir anakardžiais

Ko mums reikia?

  • 🥩 400 g jautienos kepsnio
  • 🥕 2 didelės morkos
  • 🥒 1 didelis agurkas
  • 🌰 50 g anakardžių riešutų
  • 💧 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų
Jautienos kepsnys su traškiomis daržovėmis ir anakardžiais

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Jautienos kepsnį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apibarstykite druska bei pipirais iš abiejų pusių.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies. Įdėkite jautienos kepsnį ir kepkite 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo norimo iškepimo lygio. Iškepusį kepsnį išimkite iš keptuvės ir leiskite jam pailsėti ant pjaustymo lentos.
  • Kol kepsnys ilsisi, morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba julienne šiaudeliais. Agurką nuplaukite ir taip pat supjaustykite plonais griežinėliais ar šiaudeliais.
  • Jautienos kepsnį supjaustykite plonomis juostelėmis prieš pluoštą.
  • Į serviravimo lėkštes sudėkite supjaustytas daržoves ir jautienos juosteles. Pabarstykite anakardžių riešutais.
  • Patiekite iš karto, galite papildomai pašlakstyti mėgstamu padažu (pvz., sojos padažu) ar šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Jautienos kepsnys su traškiomis daržovėmis ir anakardžiais

Patarimai 🎭

  • Jautienos kepsnį prieš pjaustant palikite pastovėti 5-10 minučių. Taip mėsa bus sultingesnė.
  • Daržoves galite pjaustyti ir kitomis formomis, pavyzdžiui, šiaudeliais ar kubeliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
  • Norėdami išgauti daugiau skonio, į padažą galite įdėti šiek tiek smulkinto česnako ar imbiero.
  • Jei norite aštresnio skonio, į padažą įdėkite žiupsnelį čili pipirų dribsnių.
  • Anakardžius prieš naudojimą galite lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje, kad atsiskleistų jų aromatas.

O kaip su pinigais? 💸

EUR 11.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!