
Jautienos kepsnys su traškiomis daržovėmis ir anakardžiais
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas puikiai tinka sveikai, sočiai ir skaniai vakarienei. Jautienos kepsnys kepamas iki tobulumo, o šviežios morkos ir agurkai suteikia traškumo ir gaivumo. Anakardžiai prideda malonų riešutinį poskonį ir tekstūrą.

Ko mums reikia?
- 🥩 400 g jautienos kepsnio
- 🥕 2 didelės morkos
- 🥒 1 didelis agurkas
- 🌰 50 g anakardžių riešutų
- 💧 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Jautienos kepsnį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apibarstykite druska bei pipirais iš abiejų pusių.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies. Įdėkite jautienos kepsnį ir kepkite 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo norimo iškepimo lygio. Iškepusį kepsnį išimkite iš keptuvės ir leiskite jam pailsėti ant pjaustymo lentos.
- Kol kepsnys ilsisi, morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba julienne šiaudeliais. Agurką nuplaukite ir taip pat supjaustykite plonais griežinėliais ar šiaudeliais.
- Jautienos kepsnį supjaustykite plonomis juostelėmis prieš pluoštą.
- Į serviravimo lėkštes sudėkite supjaustytas daržoves ir jautienos juosteles. Pabarstykite anakardžių riešutais.
- Patiekite iš karto, galite papildomai pašlakstyti mėgstamu padažu (pvz., sojos padažu) ar šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Patarimai 🎭
- Jautienos kepsnį prieš pjaustant palikite pastovėti 5-10 minučių. Taip mėsa bus sultingesnė.
- Daržoves galite pjaustyti ir kitomis formomis, pavyzdžiui, šiaudeliais ar kubeliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
- Norėdami išgauti daugiau skonio, į padažą galite įdėti šiek tiek smulkinto česnako ar imbiero.
- Jei norite aštresnio skonio, į padažą įdėkite žiupsnelį čili pipirų dribsnių.
- Anakardžius prieš naudojimą galite lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje, kad atsiskleistų jų aromatas.
O kaip su pinigais? 💸
EUR 11.00