Suvalgyk.lt Logo
Gurmaniška kepta bulvė, uždėta sodriu laukinių grybų ragout ir apšlakstyta trumų aliejumi, patiekiama su paskrudintais bagetės griežinėliais.

Karališka Kepta Bulvė su Laukiniais Grybų Ragout ir Trufeliu

Kaip gimė šis receptas?

Pasinerkite į tikrai karališką vegetariškos vakarienės patirtį! 🥔 Šis receptas paprastą keptą bulvę paverčia gurmanišku šedevru su sodriu, žemišku laukinių grybų ragout, kvapniu trumų aliejumi ir traškiais, auksiniais bagetės griežinėliais. Tai jaukus maistas, pakylėtas iki meno kūrinio, puikiai tinkantis prabangiam vakarui namuose. Pasiruoškite būti sužavėti kiekvienu prabangiu kąsneliu!

Karališka Kepta Bulvė su Laukiniais Grybų Ragout ir Trufeliu

Ko mums reikia?

  • 🥔 4 didelės kepamosios bulvės (pvz., Russet arba Maris Piper)
  • 🍄 300g įvairių laukinių grybų (šitakiai, kreminiai, austrių, baravykai)
  • 🧅 1 mažas šalotinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 🧄 2 skiltelės česnako, smulkinto
  • 🌿 2 valg. š. šviežių petražolių, smulkintų
  • 🥂 100ml sauso baltojo vyno arba daržovių sultinio
  • 🥛 50ml crème fraîche
  • 🧀 50g tarkuoto Parmezano sūrio (arba vegetariško kietojo sūrio alternatyvos)
  • 🧈 2 valg. š. nesūdyto sviesto
  • 💧 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 🧂 Smulkios jūros druskos pagal skonį
  • 🌶️ Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 🖤 1-2 arb. š. baltojo arba juodojo trumų aliejaus (pagal skonį)
  • 🥖 1 nedidelė bagetė, supjaustyta įstrižai
Karališka Kepta Bulvė su Laukiniais Grybų Ragout ir Trufeliu

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kruopščiai nuplaukite bulves, kelis kartus subadykite šakute ir patepkite odelę trupučiu alyvuogių aliejaus. Pabarstykite stambia druska.
  • Kepkite bulves tiesiogiai ant orkaitės grotelių 60-90 minučių, arba kol taps minkštos. Kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio.
  • Kol bulvės kepa, paruoškite grybų ragout. Nuvalykite grybus ir didesnius supjaustykite arba suplėšykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite, retkarčiais maišydami, kol išsiskirs skystis ir grybai pradės ruduoti, apie 8-10 minučių.
  • Į keptuvę su grybais įdėkite smulkintą šalotinį svogūną ir česnaką. Kepkite dar 2-3 minutes, kol šalotinis svogūnas suminkštės ir pakvips.
  • Supilkite baltąjį vyną (arba daržovių sultinį) ir nugremžkite visus apskrudusius gabalėlius nuo keptuvės dugno. Troškinkite, kol skystis beveik išgaruos, apie 3-5 minutes.
  • Įmaišykite crème fraîche ir tarkuotą Parmezano sūrį. Virkite 1-2 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės ir sūris ištirps. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite smulkintas šviežias petražoles bei trumų aliejų. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius bei trumų aliejaus kiekį.
  • Bagetės griežinėlius lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi ir skrudinkite orkaitėje paskutines 5-7 minutes bulvių kepimo laiko, arba kol taps auksinės spalvos ir traškios.
  • Kai bulvės iškeps, atsargiai įpjaukite kryžių kiekvienos bulvės viršuje. Šakute papurenkite vidinę minkštimą.
  • Uždėkite gausų kiekį laukinių grybų ir trumų ragout ant kiekvienos keptos bulvės. Patiekite iškart su paskrudintais bagetės griežinėliais.
Karališka Kepta Bulvė su Laukiniais Grybų Ragout ir Trufeliu

Patarimai 🎭

  • Kad bulvės odelė būtų traškiausia, prieš kepant patepkite ją trupučiu alyvuogių aliejaus ir pabarstykite stambia jūros druska.
  • Neperkraukite keptuvės troškindami grybus; jei reikia, kepkite dalimis, kad jie gražiai apskrustų, o ne garuotų.
  • Trumų aliejaus kiekį koreguokite pagal savo skonį – nedidelis kiekis duoda daug, tačiau kai kam patinka intensyvesnis trumų skonis.
  • Jei neturite crème fraîche, galite naudoti riebią grietinę ar net šlakelį riebios grietinėlės, nors skonis skirsis.
  • Patiekite iškart surinktą, kad mėgautumėtės optimalia visų komponentų temperatūra ir tekstūra.

O kaip su pinigais? 💸

EUR 25.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!