Suvalgyk.lt Logo
Lėkštėje patiekta puri, geltona kiaušinienė su kepto kumpio gabalėliais, žaliais žirneliais ir smulkintais marinuotais agurkėliais.

Karališka Kiaušinienė su Kumpiu ir Sūriu

Kaip gimė šis receptas?

Ši karališka kiaušinienė – puikus būdas pradėti dieną tarsi aristokratui. Ji ne tik soti, bet ir žavi spalvų deriniu bei skonių harmonija. Šiek tiek kumpio, sūrio ir traškių agurkėlių su žirneliais pavers jūsų rytą tikra švente.

Karališka Kiaušinienė su Kumpiu ir Sūriu

Ko mums reikia?

  • 🥚 4 dideli kiaušiniai
  • 🥛 50 ml pieno arba grietinėlės
  • 🧈 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 🍖 100 g aukščiausios rūšies kumpio, smulkiai pjaustyto
  • 🧀 80 g sūrio, tarkuoto (pavyzdžiui, Gouda ar čederio)
  • 🥒 2 marinuoti agurkėliai, smulkiai pjaustyti
  • 🟢 50 g šaldytų žirnelių (galima šviežių)
  • 🧂 Druskos pagal skonį
  • 🌶️ Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Karališka Kiaušinienė su Kumpiu ir Sūriu

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Puode ar keptuvėje užvirkite nedidelį kiekį vandens ir minutę palaikykite žirnelius, kad atšiltų. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  • Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu (arba grietinėle), druska ir pipirais. Plakite, kol viskas gerai susimaišys (nereikia, kad atsirastų putų).
  • Didelėje nepridegančioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkintą kumpį ir kepkite kelias minutes, kol švelniai apskrus ir paskleis aromatą.
  • Supilkite kiaušinių plakinį į keptuvę su kumpiu. Leiskite plakinio kraštams pradėti stingti. Švelniai maišykite medine mentele, stumdydami kiaušinius nuo kraštų į centrą.
  • Kai kiaušiniai beveik iškeps, bet dar bus drėgni, suberkite tarkuotą sūrį, smulkintus agurkėlius ir atšildytus žirnelius. Išmaišykite, kol sūris išsilydys ir visi ingredientai tolygiai pasiskirstys (nedarykite to per ilgai, kad kiaušinienė neperdžiūtų).
  • Nedelsiant patiekite šiltą, pabarstę šviežiai maltais pipirais. Skanu valgyti su šviežia duona ar skrebučiais.
Karališka Kiaušinienė su Kumpiu ir Sūriu

Patarimai 🎭

  • Kad kiaušinienė būtų ypač puri, prieš plakdami kiaušinius, įpilkite šlakelį pieno arba grietinėlės.
  • Jei norite dar labiau pabrėžti karališką skonį, naudokite brandintą sūrį, pavyzdžiui, čederį ar grujerį.
  • Nepersistenkite su karščiu – kiaušinienę geriausia kepti ant vidutinės ugnies, lėtai maišant, kad ji išliktų kreminė, o ne sausa.
  • Patiekite iškart su šviežios duonos riekele, kad sugertumėte visus nuostabius skonius.
  • Agurkėliai ir žirneliai suteikia gaivumo ir tekstūros, tad nepagailėkite jų – juk pusryčiai turi būti linksmi!

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 15.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!