
Karališki cukinijų ir žolelių įdaryti laiveliai
Kaip gimė šis receptas?
Leiskitės į kulinarinę kelionę su šiais išskirtiniais Karališkais cukinijų ir žolelių įdarytais laiveliais! 🛶 Šviežios cukinijos išskobiami ir užpildomi sodriu, aromatingu ryškių žolelių, kreminės fetos, saulės nubučiuotų pomidorų ir česnako užuominos mišiniu, visa tai kepama iki auksinės tobulumo. Šis patiekalas yra tikra šviežių produktų šventė, pakylėta iki karališkos patirties, puikiai tinkančios rafinuotiems pietums.

Ko mums reikia?
- 🥒 2 didelės cukinijos
- 🧀 150g geros kokybės fetos sūrio, sutrupinto
- 🍅 100g vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau
- 🧅 1 mažas raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 🧄 2 skiltelės česnako, smulkinto
- 🌿 3 valg. š. šviežių petražolių, smulkintų
- 🌿 2 valg. š. šviežių mėtų, smulkintų
- 🍋 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
- 🫒 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus, plius papildomai pašlakstymui
- 🧂 ½ arb. š. jūros druskos
- 🌶️ ¼ arb. š. juodųjų pipirų, šviežiai maltų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C (400°F). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Nuplaukite cukinijas ir perpjaukite jas išilgai pusiau. Naudodami šaukštą, atsargiai išskobkite minkštimą, palikdami maždaug 1 cm (0,4 colio) kraštą aplink kraštus ir dugną. Smulkiai supjaustykite išskobtą minkštimą.
- Dideliame dubenyje sumaišykite smulkintą cukinijos minkštimą, sutrupintą fetą, perpjautus vyšninius pomidorus, smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, smulkintą česnaką, šviežias petražoles ir šviežias mėtas.
- Į mišinį įpilkite citrinos sulčių, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, jūros druskos ir juodųjų pipirų. Atsargiai maišykite, kol visi ingredientai gerai susijungs.
- Išdėliokite išskobtas cukinijų puses ant paruoštos kepimo skardos. Tolygiai įdėkite įdaro į kiekvieną cukinijos pusę, švelniai paspausdami.
- Ant kiekvieno įdaryto cukinijų laivelio užpilkite šiek tiek ypač tyro alyvuogių aliejaus.
- Kepkite 25-30 minučių arba kol cukinijos suminkštės, o įdaras taps lengvai auksinės spalvos ir burbuliuojantis.
- Atsargiai išimkite iš orkaitės ir leiskite joms kelias minutes atvėsti prieš patiekiant. Mėgaukitės karališkais pietumis!
Patarimai 🎭
- Rinkitės tvirtas, vidutinio dydžio cukinijas, kurias būtų lengva išskobti. Mažesnės gali būti per gležnos, didesnės – vandeningos.
- Neišmeskite išskobto cukinijos minkštimo! Galite jį smulkiai supjaustyti ir įdėti į įdarą, kad gautumėte papildomos drėgmės ir sumažintumėte atliekas.
- Kad skonis būtų dar sodresnis, prieš pat patiekiant ant iškeptų laivelių užpilkite lašelį aukštos kokybės trumų aliejaus.
- Įsitikinkite, kad feta tolygiai sutrupinta visame mišinyje, kad kiekviename kąsnyje pajustumėte sūraus kremiškumo pliūpsnį.
- Patiekite šiuos laivelius su lengvomis, traškiomis žaliomis salotomis, paprastai pagardintomis alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, kad subalansuotumėte sodrumą.
O kaip su pinigais? 💸
EUR 25.00