
Kepti kiaušiniai su sūriu ir ananasų padažu
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – puikus pasirinkimas greitai, bet gardžiai vakarienei. Jame dera kreminė kiaušinių tekstūra su gaiviu ananasų padažu, suteikiančiu saldžiarūgštės natos. Tikras skonio šokis jūsų lėkštėje!

Ko mums reikia?
- 🥚 4 vnt. kiaušiniai
- 🧀 100 g tarkuotas sūris
- 🥛 50 ml pienas
- 🧂 Pagal skonį druska
- 🌶️ Pagal skonį juodieji pipirai
- 🍍 100 ml ananasų sultys
- 🍋 1 v. š. citrinos sultys
- 🥫 2 v. š. pomidorų padažas
- 🥄 1 v. š. majonezas
- 🍚 1 a. š. kukurūzų krakmolas (arba bulvių)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Nedideliame dubenyje sumaišykite ananasų sultis, citrinos sultis, pomidorų padažą ir majonezą. Atskirame puodelyje ištirpinkite kukurūzų krakmolą šlakelyje vandens ir įmaišykite į padažą. (Nebijokite, padažas neatsisakys draugauti su krakmolu).
- Padažą supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formeles (arba vieną didesnę formą) lengvai patepkite aliejumi.
- Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Plakite šakute, kol masė taps vientisa.
- Kiaušinių masę supilkite į paruoštas kepimo formeles. Apibarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, arba kol kiaušiniai sustings ir sūris išsilydys bei lengvai paruduos.
- Iškepusius kiaušinius išimkite iš orkaitės, patiekite šiltus, aplietus ananasų padažu. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Jei norite aštresnio skonio, į padažą įberkite žiupsnelį čili pipirų miltelių.
- Patiekalą galite patiekti su skrudinta duona arba šviežiomis salotomis, kad gautumėte visapusišką valgį.
- Padažą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
- Sūrio rūšį galite rinktis pagal savo skonį – tinka tiek minkštesni, tiek kietesni sūriai.
- Jei neturite citrinos, galite naudoti šiek tiek baltojo vyno acto padažui, kad suteiktumėte rūgštelės.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50