
Kepti vištienos kumpeliai su BBQ ir obuolių padažu
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – tai puikus būdas paversti paprastus vištienos kumpelius tikru vakarienės hitu. Saldžiai rūgštus padažas su BBQ ir obuoliais suteiks mėsai neįtikėtiną skonį ir karamelizuotą plutelę, kuri tiesiog tirps burnoje. Tai lengvas, bet įspūdingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui. Paruošimas užtruks vos kelias minutes, o likusį darbą atliks orkaitė (šypsena).

Ko mums reikia?
- 🍗 4 vnt. vištienos kumpelių (su oda ir kaulu)
- 🍎 2 dideli obuoliai
- 🥣 150 ml BBQ padažo
- 🍯 2 v. š. Dižono garstyčių
- 🥄 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
- Dideliame dubenyje sumaišykite BBQ padažą, Dižono garstyčias ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos ir pipirų.
- Vištienos kumpelius nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į paruoštą padažą. Gerai išmaišykite, kad visa mėsa pasidengtų (nebūtina marinuoti ilgai, bet kelios minutės nepakenks).
- Kepimo formoje paskirstykite supjaustytus obuolius. Ant jų išdėliokite vištienos kumpelius su padažu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, arba kol vištiena iškeps ir apskrus, o padažas sutirštės ir karamelizuosis. Obuoliai turėtų tapti minkšti ir aromatingi.
- Iškepusį patiekalą išimkite iš orkaitės ir leiskite pastovėti 5 minutes prieš patiekiant.
Patarimai 🎭
- Kad padažas būtų tirštesnis ir intensyvesnio skonio, galite jį kelias minutes pavirti ant silpnos ugnies prieš apliejant vištieną.
- Vištienos kumpelius galite marinuoti padaže iš anksto (apie 30 min. šaldytuve), kad mėsa įsigertų dar daugiau skonio.
- Jei norite aštresnio skonio, į padažą įdėkite žiupsnelį aitriųjų paprikų dribsnių.
- Patiekite su šviežiomis salotomis ar ryžiais, kad gautumėte subalansuotą ir sotų patiekalą.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50