Suvalgyk.lt Logo
Lėkštė keptų bulvių su parudavusiu maltos mėsos faršu ir smulkintais svogūnais, papuošta šviežiais prieskoniais.

Keptos Bulvės su Faršu

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – tikras namų virtuvės klasika! Keptos bulvės su sultingu faršu yra sotus ir jaukus pasirinkimas vakarienei, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek tuomet, kai norisi kažko nuoširdaus ir gardaus. Paruošimas nesudėtingas, o rezultatas visada džiugina. Lėkštėje liks tik geri prisiminimai!

Keptos Bulvės su Faršu

Ko mums reikia?

  • 🥔 1 kg bulvių
  • 🥩 500 g kiaulienos ir jautienos faršo
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🫒 3 valg. š. aliejaus (kepimui)
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Keptos Bulvės su Faršu

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Nulupkite bulves, supjaustykite jas maždaug 1-1.5 cm storio kubeliais ar šiaudeliais. Nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberkite bulves ir kepkite apie 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol gražiai apskrus ir suminkštės. Baigiant kepti, pabarstykite druska ir pipirais. Išimkite bulves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  • Kol bulvės kepa, smulkiai supjaustykite svogūną. Į tą pačią keptuvę (jei reikia, įpilkite likusį aliejų) sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir taps skaidrus (bet neleiskite jam sudegti, tai ne svogūnų džemas!).
  • Į keptuvę prie svogūnų sudėkite faršą. Maišydami mediniu šaukštu, kepkite, kol faršas paruduos ir subyrės. Suprieskoniuokite druska ir pipirais.
  • Sumaišykite keptą faršą su keptomis bulvėmis keptuvėje. Viską pakepkite dar 3-5 minutes, kad skoniai susimaišytų.
  • Patiekite karštą. Skanaus!
Keptos Bulvės su Faršu

Patarimai 🎭

  • Jei norite, kad bulvės būtų traškesnės, prieš kepant jas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir neperkraukite keptuvės – kepkite per kelis kartus.
  • Norėdami pridėti papildomo skonio, į faršą galite įmaišyti smulkintų česnako skiltelių ar mėgstamų prieskoninių žolelių (pvz., raudonėlio, mairūno).
  • Patiekite su šviežiomis salotomis ar marinuotais agurkėliais – rūgštelė puikiai subalansuos patiekalo sodrumą.
  • Jei norite, kad būtų dar sotesnis variantas, galite įdėti porą šaukštų grietinės ant faršo prieš baigiant kepti.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 9.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!