
Keptos Bulvės su Faršu
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikras namų virtuvės klasika! Keptos bulvės su sultingu faršu yra sotus ir jaukus pasirinkimas vakarienei, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek tuomet, kai norisi kažko nuoširdaus ir gardaus. Paruošimas nesudėtingas, o rezultatas visada džiugina. Lėkštėje liks tik geri prisiminimai!

Ko mums reikia?
- 🥔 1 kg bulvių
- 🥩 500 g kiaulienos ir jautienos faršo
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🫒 3 valg. š. aliejaus (kepimui)
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Nulupkite bulves, supjaustykite jas maždaug 1-1.5 cm storio kubeliais ar šiaudeliais. Nuplaukite ir gerai nusausinkite.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberkite bulves ir kepkite apie 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol gražiai apskrus ir suminkštės. Baigiant kepti, pabarstykite druska ir pipirais. Išimkite bulves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Kol bulvės kepa, smulkiai supjaustykite svogūną. Į tą pačią keptuvę (jei reikia, įpilkite likusį aliejų) sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir taps skaidrus (bet neleiskite jam sudegti, tai ne svogūnų džemas!).
- Į keptuvę prie svogūnų sudėkite faršą. Maišydami mediniu šaukštu, kepkite, kol faršas paruduos ir subyrės. Suprieskoniuokite druska ir pipirais.
- Sumaišykite keptą faršą su keptomis bulvėmis keptuvėje. Viską pakepkite dar 3-5 minutes, kad skoniai susimaišytų.
- Patiekite karštą. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Jei norite, kad bulvės būtų traškesnės, prieš kepant jas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir neperkraukite keptuvės – kepkite per kelis kartus.
- Norėdami pridėti papildomo skonio, į faršą galite įmaišyti smulkintų česnako skiltelių ar mėgstamų prieskoninių žolelių (pvz., raudonėlio, mairūno).
- Patiekite su šviežiomis salotomis ar marinuotais agurkėliais – rūgštelė puikiai subalansuos patiekalo sodrumą.
- Jei norite, kad būtų dar sotesnis variantas, galite įdėti porą šaukštų grietinės ant faršo prieš baigiant kepti.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 9.50