
Keptos vištienos šlaunelės su sūrio bulvių koše
Kaip gimė šis receptas?
Sveiki gyvi, virtuvės meistrai! 👋 Tai ką, spintoje radome vištienos šlaunelių, vienišą tortiliją, kuri matė geresnių dienų, porą kiaušinių, ieškančių nuotykių, ir, žinoma, senus gerus bičiulius – bulves, sūrį ir pieno produktus? Plius džiūvėsėliai! Skamba kaip jaukios vakarienės pradžia! 🥔🥚🧀
Nesijaudinkit, jūsų kulinarijos fėja (arba šiaip geras bičiulis) čia pat! ✨ Paverskime šiuos ingredientus sočia, biudžetui draugiška puota, puikiai tinkančia eiliniam vakarui, kai kišenė nėra stora. Ruoškitės traškia odele vištienai ir be galo gardžiai, sūrio pagardintai bulvių košei! 😋

Ko mums reikia?
- 🐔 300-400g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo, su oda
- 🥔 500g bulvių, nuluptų ir perpjautų į keturias dalis
- 🥛 100ml pieno
- 🥚 1 didelis kiaušinis
- 🥣 2 valg. šaukštai grietinės, ir dar šiek tiek patiekimui
- 🍞 50g džiūvėsėlių
- 🧀 50g tarkuoto sūrio (pvz., čedario ar panašaus)
- 🍅 1 prinokęs pomidoras, supjaustytas kubeliais
- 🌯 1 tortilija (nebūtina)
- 🧂 Druskos ir pipirų pagal skonį
- 🥄 1 valg. šaukštas aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Pirmas darbas – bulvės! Sudėkite perpjautas bulves į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir užvirinkite. Virkite, kol bulvės bus minkštos (galima patikrinti šakute), maždaug 15-20 minučių.
- Kol bulvės verda, pasiruoškite vištieną. Popieriniais rankšluosčiais gerai nusausinkite vištienos šlauneles. Tai padeda odai tapti traškesnei! Gausiai pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
- Platečioje, negilioje lėkštėje išplakite kiaušinį.
- Kitoje negilioje lėkštėje paskleiskite džiūvėsėlius.
- Kiekvieną vištienos šlaunelę pirmiausia pamirkykite kiaušinio plakinyje (leiskite nubėgti pertekliui), tada gerai apvoliokite džiūvėsėliuose, kad būtų padengtos abi pusės.
- Didelėje keptuvėje ant vidutiniškai stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Atsargiai dėkite apvoliotas vištienos šlauneles į įkaitusią keptuvę odele žemyn. Kepkite 6-8 minutes, kol odelė taps aukso spalvos ir traški.
- Apverskite vištieną ir kepkite dar 8-10 minučių, arba kol mėsa bus visiškai iškepusi (vidinė temperatūra turėtų siekti 74°C). Išimkite vištieną iš keptuvės ir palikite trumpam pastovėti lėkštėje.
- Kol vištiena ilsisi, nupilkite vandenį nuo išvirusių bulvių. Grąžinkite tuščią puodą ant silpnos ugnies maždaug 30 sekundžių, kad išgaruotų likęs vanduo.
- Į šiltą puodą su sausomis bulvėmis supilkite pieną, sudėkite grietinę ir tarkuotą sūrį. Trinkite bulves, kol gausite lygią, kreminę košę. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Jei naudojate tortiliją: supjaustykite tortiliją juostelėmis ar trikampiais. Galite greitai paskrudinti sausoje keptuvėje, kol taps šiek tiek traškios, arba kepti nedideliame kiekyje aliejaus, kol taps auksinės ir traškios. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Patiekite: Dėkite sūrio bulvių košę į lėkštes. Šalia dėkite traškią keptą vištienos šlaunelę. Vištieną ar bulves galite pagardinti supjaustytu pomidoru ir šaukšteliu papildomos grietinės, jei norite. Ant viršaus dėkite traškius tortilijos gabalėlius, jei juos gaminote.
Patarimai 🎭
💡 Pro Patarimai:
- 🔥 Gerai įkaitinkite keptuvę prieš dėdami vištienos šlaunelę odele žemyn, kad oda taptų maksimaliai traški! Tikslas – vištienos odelės įdegis, o ne nudegimas. 😉
- 🥔 Nekankinkite bulvių per daug, kai trinate košę; nuo to jos tampa lipnios kaip klijai! Tiesiog trinkite, kol taps vientisa (su keliais gabaliukais irgi gerai – tai charakteris!). 💪
- 🧀 Jaučiatės prabangiai? Prieš pat patiekdami pabarstykite dar sūrio ant bulvių košės ir stebėkite, kaip jis tirpsta! Mmmm... 🤤
O kaip su pinigais? 💸
EUR 5.50